Bu tarlaya 40 günde 70 bin kişi akın etti! Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar: Görenler şaşkınlıkla izliyor

Bu tarlaya 40 günde 70 bin kişi akın etti! Fotoğraf çekmek için sıraya giriyorlar: Görenler şaşkınlıkla izliyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan ve Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen dünyanın en pahalı baharatında hasat zamanı bitti. Fiyatıyla dudak uçuklatan baharatı yerinde görmek isteyenler ise tarlalara akın etti…

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi alanlarda kullanılan aynı zamanda hücre yenileme, hafızayı güçlendirme, astım ve solunum yolu hastalıkları, sindirim ve diş eti güçlendirme gibi etkilere sahip olan safranın ekimi Ağustos ayında yapılmış, Ekim ve Kasım aylarında ise hasadı yapılmıştı.

Safranbolu’da geçmişi 3.500 yıl öncesine dayanan, Bizans döneminde Batı Anadolu’da ticari olarak kullanılan ve Osmanlı zamanında da aynı öneme sahip olan safran, milli bitki ünvanı taşırken Avrupa Birliği Komisyonu’nca da coğrafi işaret ile tescillendi.

karabukte-safran-tarlasina-ziyaretci-akini-1.jpg

40 GÜNDE 70 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Bu yıl hasadın geç başladığını ancak buna rağmen aldıkları verimden memnun olduklarını söyleyen üretici İsmail Yılmaz şunları söyledi:

"13 dönüm civarında benim ürettiğim alan, 10 kilograma yakın ürün aldım. Bu sene Safran Festivali duyurusunu erken yaptık, festivali de erken yaptık. Gerçi çiçeklerimiz o zaman açmamıştı ama tabii bu haberlere konu olunca gelmek isteyenler, bu sene hasadı gördüler. Geçen yıla göre daha çok geldi. Zannediyorum bir 60-70 bin insan ağırlamışızdır.

karabukte-safran-tarlasina-ziyaretci-akini-2.jpg

İlk tarlaya geldiğinde o atmosferi görünce şaşırıyorlar. Bu mevsimde artık doğa kendini kışa doğru döndüğünde herkes mosmor tarlayı görünce şaşırıyorlar. O kokuyu o havayı teneffüs etmek için herkes bunu birbirine duyuruyor. Buradan görüntü atıyor, canlı yayın yapıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN