Burası okul değil resmen fabrika! Öğrenciler durmaksızın arı gibi çalışıyor: 1 yıllık cirosu tam 12 milyon TL

Burası okul değil resmen fabrika! Öğrenciler durmaksızın arı gibi çalışıyor: 1 yıllık cirosu tam 12 milyon TL

Kayseri’deki bu okul resmen fabrika. Mobilya bölümünde eğitim gören öğrenciler durmaksızın arı gibi çalışıyor. Okulda hem eğitim gören hem de atölyede çalışan öğrencilerin üretimleriyle okulun 1 yıllık cirosu tam 12 milyon TL oldu…

Öğrencilere hem iş öğretmek hem de meslek sahibi olmalarını amaçlayan Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, fabrika gibi çalışıyor. Pek çok alanda uygulamalı eğitimi olan lisenin öğrencileri, döner sermaye uygulamasıyla bir yandan öğreniyor bir yandan da paralarını kazanıyor. Lise aynı zamanda makine, metal ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

kayseride-fabrika-gibi-calisan-okul-1.jpg

ÖĞRENCİLERE 800 BİN TL ÖDEME YAPILDI

Okulda öğrencilerin gerçek iş üzerinde eğitim görme ve uygulama imkanı bulduklarını söyleyen okul müdürü Tekin Alpaslan, döner sermaye faaliyetleri kapsamında 130 öğrencinin görevli olduğunu ve bu öğrencilere 800.000 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Çalışmalardaki yoğunluk nedeniyle mobilya bölümünün daha fazla ön planda olduğunu söyleyen Alpaslan, “Okulumuz Kayseri’nin en büyük meslek liselerinden bir tanesidir. Burada öğrencilerimizin birçok okuldan farklı, gerçek iş üzerinde eğitim görme ve uygulama imkanı bulabilmeleri. Bu kapsamda faaliyet gösteren bölümlerimiz, Bilişi Teknolojileri, Elektrik, Elektronik Teknolojileri, Makine ve Tasarım Teknolojileri, Mobilya ve İç Tasarım Teknolojileri, Metalurji Teknolojisi ve Metal Teknolojileri Alanı’nda yoğun bir şekilde döner sermaye faaliyetlerinde bulunuyoruz. Döner sermaye faaliyetleri öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri anlamında ve gerçek iş üzerinde uygulama yapmaları anlamında oldukça fayda sağlamaktadır.

kayseride-fabrika-gibi-calisan-okul.jpg

Bunun yanı sıra çalışmalarda yer alan öğrencilerimizde hem kendi harçlıklarını çıkarabilmekte ve ailelerine yük olmamaktadır. Bu kapsamda 2023 yılında 130 öğrencimiz döner sermaye faaliyetlerinde görev aldı. Bu öğrencilerimize yaklaşık 800 bin TL’lik ödeme yapıldı. Bu şekilde öğrencilerimiz içinde özendirici, okulla bağlarını güçlendiren çalışmalar yapmaktayız. İlimizde birçok kamu kurumunun donatım ihtiyaçlarını özellikle mobilya bölümümüz imalatını yaparaktan gidermektedir. Bu manada çalışmalarındaki yoğunluktan dolayı da mobilya bölümümüz daha çok ön plana çıkmaktadır” dedi.

kayseride-fabrika-gibi-calisan-okul-2.jpg

1 YILDA 12 MİLYON TL CİROYA ULAŞTILAR

2023’te mobilya alanında 12 milyon TL ciro yaptıkları bilgisini veren Alpaslan, “Bu anlamda okulumuz diğer okullara göre daha ön sıralarda geliyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık, 12 milyon TL civarında bir ciro sağladık. Hedefimiz bu miktarları daha da artıraraktan üretime güçlü bir şekilde dahil olmak ve sürdürmek.

Döner sermaye faaliyetlerinin asıl varoluş amacı öğrencilere gerçek iş imkanı üzerinde eğitim yapma olanağı sağlamaktır. Bizim birincil hedefimiz yüksek cirolar yapmak değildir. Daha çok imkan sağladığımız ölçüde öğrencilerin beceri eğitimi yapma olanağı artıyor. Bu manada okulumuz şanslı okullardan bir tanesidir. 2023 yılında yaklaşık 12 milyon civarında bir ciro sağladık. Ancak dediğim gibi bu bizim için öncelik değil. Öncelik öğrencilerimizin gerçek iş üzerinde çalışabilecekleri imkanları sağlamaktır” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN