Burhaniye'de 23 Nisan coşkusu

Burhaniye'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burhaniye’de coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103.Yılı Burhaniye’de düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Burhaniye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtına, Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bırakıldı.

Çelenk törenine, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Belediye Başkan Yardımcıları Murat Yazgan, Oktay Erbalaban, Tamer Midilli, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Mehmet Zeybek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni’nin yanı sıra Protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Çelenk sunum töreninden sonra başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Al Bayrağın göndere çekilmesinden sonra tören 8 Eylül Stadyumu’nda yapılan kutlama ile devam etti.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİYLE GÖZ DOLDURDU

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İsmail İbiş'in yanı sıra birçok protokol üyeleri ve vatandaşın katılımıyla, 8 Eylül Stadyumunda 23 Nisan coşkusu devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni'nin günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapılması ile devam eden kutlama törenleri daha sonra öğrencilerin halk oyunları gösterileri, şiirlerini okuması ve Ront gösterisi ile devam etti.

Ront gösterisinin ardından öğrencilerinin hazırladığı jimnastik gösterileri ve birbirinden güzel gösteriler sunan öğrenciler büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından yapılan ödül töreni ile resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında farklı yaş gruplarında, 1. Olan öğrenciler: Sedef Naz Gürbüz, Can Oymak, Duru Şen 2. olan öğrenciler: Ali Ege Düzgün, Ceylin Eroğlu ve 3. olan öğrenciler: Bahri Yakut, Nisanur Terzioğlu, Evin Sağlam oldu. Şiir yarışmasında ise farklı yaş gruplarında 1.ler Toprak Özmen ve Berra Antınay olurken Ceren Şahin ve Ceylin Kıvrak 2. Oldu. 3. Olan öğrenciler ise Özgü Nazlı Çınar ve Nisanur Akkanat oldu.

Tören sonunda, protokol tören alanına inerek gösterilerin hazırlanmasında emeği geçen komite üyelerini kutladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN