Büyükçekmece Belediyesi'nden Ukrayna'ya destek

Büyükçekmece Belediyesi'nden Ukrayna'ya destek

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Rusya'nın Ukrayna saldırısına sessiz kalmadı. Başkan Akgün, "Savaşı şiddetle kınıyoruz ve her şekilde Ukrayna halkının yayındayız. Haksızların karşısında dikilmek bizim asaletimizdendir" dedi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Rusya'nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak; “21’inci asırda bir kez daha savaşın soğuk ve korkunç yüzüne şahit olduk. Ukrayna halkının yanındayız” mesajı verdi.

Büyükçekmece Belediyesi Meclisi Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıya sessiz kalmadı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında düzenlenen Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde söz alan grup başkanvekilleri Atatürk’ün “’Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş cinayettir‘ sözünü hatırlatarak, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü saldırıları durdurması çağrısında bulundu.

“SİVİL KATLİAMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 21’inci asırda bir kez daha savaşın soğuk ve korkunç yüzüne şahit olmanın üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, “Rusya kendi gücüne dayanarak daha önce kendi sınırları içerisindeyken birlikte yaşadıkları Ukrayna’ya karşı büyük bir saldırı başlattığını üzüntü içinde görüyoruz. Yeni doğan bebekler, hastalar, çocuklar korkunç dramı hep beraber izliyoruz. Dün Avrupa Konseyi’nin izleme komitesi toplantısı online yapıldı. Bu toplantıda söz alan herkes Avrupa’dan ve diğer ülkelerden tabii ki kınadılar. Sivil katliamını şiddetle kınıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşı askerler yapar. Savaşta sivil halk korunur şeklinde bizlere öğretmiştir. Rusya bombayı sivil halkın üzerine atarsa burada soykırım vardır. Şiddetle kınıyoruz. Her şekilde Ukrayna halkının yayındayız. Mazlumların yanında yer alan milletiz biz. Haksızların karşısında dikilmek bizim asaletimizdendir" ifadelerini kullandı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN