Arda Kural'ın son hali gençlik yıllarını hatırlattı

Arda Kural'ın son hali gençlik yıllarını hatırlattı

Bir dönem yaşadığı psikolojik rahatsızlıklarla gündeme gelen Arda Kural, kötü günleri geride bıraktı. Ünlü oyuncunun sevenleri; Arda Kural kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hiç evlendi mi, sevgilisi kim gibi soruların yanıtlarını arıyor. Arda Kural'ın 2022'de nasıl göründüğünü merak edenler için son hali ve biyografisi...

Emret Komutanım adlı dizide canlandırdığı 'Posta Ferit' karakteriyle yerli Leonardo DiCaprio olarak tanınan Arda Kural, son günlerde eski dikkat çekici görüntüsüne yeniden kavuşmasıyla sosyal medyada konuşuluyor. Eyvah Kızım Büyüdü, Lise Defteri gibi bir dönemin çok izlenen dizilerinde rol alan Arda Kural, uzun yıllar tiyatroyla da ilgilendi. Verdiği bir röportajda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kaldığı günler hakkında konuşan Arda Kural, şunları söyledi: " Ben, yazılanlar gibi şizofren değil, psikozdum. Hastane iyi geldi tabii ki. Çok korkulacak bir şey değildi; duygusal bir yapım vardı, içimde çözemediğim problemleri çözmeme yardımcı oldu. Kendimi bulabildim, memnunum."

ARDA KURAL'IN HAYATI VE KARİYERİ

12 Nisan 1980 tarihinde Yalova'da dünyaya gelen Arda Kural sinema ve dizi oyuncusudur.

Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde kimya okudu.

2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı.

1999 yılında, kendi kurduğu Tiyatro Roman'da profesyonelliğe adım attı.

Bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı.

Kral TV'de VJ'lik yaptığı günlerde tanındı.

Oyunculuğa adımını ilk olarak, 1999'da Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle attı.

İkinci çıkışı ise 2003 senesinde Lise Defteri dizisindeki Ediz rolüyle oldu.

Son olarak, 2005'te Emret Komutanım dizisindeki Posta Ferit rolü ile geniş beğeni topladı.

1-2-001.jpg

ARDA KURAL'IN HASTALIĞI

Rol aldığı Kubilay filmindeki 21.990 dolar alacağını alamadığı için maddi çöküntüye girdiği düşünülen Arda Kural, psikoz belirtileri göstermeye başlamasıyla 28 Aralık 2012 tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. 21 Ocak 2013 tarihinde taburcu oldu ve oyunculuğu bıraktığını söyledi; ancak bu kararı hastayken verdiği için yeni bir festival filmiyle ekranlara döneceğini söyleyerek kararından vazgeçti.

Uzun süre annesiyle birlikte İstanbul Büyükçekmece'de yaşayan oyuncu, evin giderlerini karşılayamadıkları için ev sahibi tarafından 9 Temmuz 2015 tarihinde evden çıkarıldı. Abisinin yanına taşınan annesinin, ısrarlarına rağmen annesiyle gitmeyip binanın bahçesinde kalmayı tercih eden Kural, komşuların polise çocuklarımızı korkutuyor şikayetleri üzerine bahçeden de kovuldu. Bir arkadaşının yardımıyla Büyükçekmece'de bir kafede kalmaya başladı. Kural, kendisiyle röportaja gelen gazetecilere: "Evim yok artık. O yüzden sevdiğim Büyükçekmece insanlarını yakından görebileceğim bu kafede yaşayacağım. Sadece burada da değil, her yer benim evim. Şezlong dolu Büyükçekmece. Buralarda uyuyorum, ama mutlu uyuyorum" dedi. Bu olaydan birkaç gün sonra, Büyükçekmece Belediyesi Kural ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti; ancak o zamandan sonra ortalıktan kaybolduğu anlaşıldı. Annesinin onu her yerde aradığı duyuldu...

Şimdilerde zor günleri geride bırakan 42 yaşındaki Arda Kural, geçtiğimiz haftalarda 'Dilber Ay' filminin galasında objektiflere yansıdı ve basın mensuplarıyla sohbet etti. Arda Kural röportajında, "Kendi içimde bir savaş başlattım ve bu savaşı kazandım. Artık geri dönüyorum" ifadelerini kullandı.

ARDA KURAL'IN ÖZEL YAŞAMI

1980 yılında doğan Arda Kural, 2022 yılı itibarıyla 42 yaşında ve koç burcu.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @ardakuralonline kullanıcı adıyla yer alan Arda Kural, "Eski Arda olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Sosyal medyada gelen mesajlar en büyük motivasyonum" dedi.

Kural, 2 ayda 14 kilo vererek eski enerjisini yeniden yakaladı.

1-1-004.jpg
Arda Kural'ın yeni hali

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN