Arabesk şarkıcı Cansever'in gerçek ismi şaşırtıyor

Arabesk şarkıcı Cansever'in gerçek ismi şaşırtıyor

Cansever'in yaşam öyküsü sevenleri tarafından merak ediliyor. Hayranları, 'Cansever aslen nereli, kaç yaşında, hiç evlendi mi' gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. İşte, Cansever hakkında merakları giderecek biyografi haberimiz...

Arabesk şarkılar seslendiren güçlü isim Cansever'in gerçek adı Dzansever Dalipova'dır. Bir dönem break dansçı olan Cansever, ortopedik rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı yürüme sorununu, bir röportajında şöyle anlatıyor: "Hastalığımın adı 'morbus behterew', doğrusu Türkçesini bilmiyorum. Bir tür romatizma çeşidi. Hem de romatizmanın en kötüsü, insanı iki büklüm yapıyor. Bütün beliniz bükülüyor, yukarı bakamıyorsunuz. Mesela gökyüzünü göremiyorsunuz. Selamlaştığınız zaman insanların yüzüne bakamıyorsunuz. Hep yere bakıyorsunuz. Ben de bu aşamaya kadar gelmiştim tabi. Almanya'ya gittim ve omurilik ameliyatı oldum. Almanya'ya gitmeden önce burada doktorlarımıza göründüm. Maalesef bana 'Bu öyle bir hastalık ki ömür boyu arkadaş gibi taşıyacaksın, alışacaksın onunla yaşamaya' dediler. Ve hiçbir tedavi önermediler. Tabi çok üzülmüştüm; ama hiçbir zaman Allah'tan umudumu kesmedim. İnandım, bekledim, sabrettim."

CANSEVER'İN HAYATI VE KARİYERİ

Cansever, 8 Temmuz 1967 tarihinde Makedonya'nın Veles şehrinde 7 çocuklu ailede en küçük çocuk olarak dünyaya geldi.

Gerçek ismi Dzansever Dalipova olan Cansever'in babası, Makedonya'da tarlada çalışan bir ırgattı.

Cansever, henüz 12 yaşındayken, sokakta çocukların sopa fırlatması sonucu tek gözünü kaybetmiştir.

Çocukluğundan beri müzik dünyası içinde olan Cansever, ilk albümü 'Kemano Başal E Romenge'yi 1992 yılında Makedonya'da çıkardı ve bu şarkı ile büyük bir başarı yakaladı.

Klip Müzik ile çalıştığı yıllarda iyi bir promosyon yapıldığı için uzun bir süre
yükselişini sürdürdü; ancak Klip Müzik son yıllarında ne kendisine ne de sanatçılarına artık fayda sağlayamaz hale geldiğinde ve bir gün kapandığında Cansever'in şansı da kötüye gitmeye başladı.

Üstüne bir de yıllardır çektiği sağlık sorunları nüksetmeye başladı.

24 yaşlarındayken bir tür romatizma çeşidi olan 'morbus behterew' adı verilen bir hastalık onu iki büklüm hale getirdi. 15 yıl hastalıkla uğraştıktan sonra 2007 yılında gittiği Almanya'ya yerleşerek orada yaşamaya başladı.

Cansever, 2009 yılında Almanya'da ameliyat oldu. Ameliyatın ardından yıllardır sırtında bir yük gibi taşıdığı kamburluk sorunundan kurtuldu.

2005 yılında 'Gelinim Olur musun?' yarışmasında damat adayı Ata ve Semra kaynana olarak tanınan Semra Yücel ile tanıştı. Adana'ya konsere gittiğinde yanında Ata da vardı. Ata, Adana'da otelde uyuşturucudan ölünce Cansever zan altında kaldı.

2-002.jpg

CANSEVER'İN ÖZEL YAŞAMI

1967 yılında doğan Cansever, 2022 itibarıyla 55 yaşında ve yengeç burcu.

Ameliyat olmadan önce sırtüstü yatmaya hasret olan ünlü şarkıcı, şunları söylüyor: "Önceden sırt üstü yatamıyordum. Hep C şeklinde yatıyordum. 15-16 senedir sırtüstü yatmaya, kendimi rahat yatağa bırakıp uyumaya hasret kalmıştım. Ameliyattan sonra uyandığımda bir baktım ki dümdüz yatıyorum. Üç gün sonra ayağa kalktım ve yürümeye başladım. Doktorlar 'Çok güçlü bir kadınsın, olamaz böyle bir şey' dediler."

Evlilik düşünmeyen Cansever'in önceliği hep ailesi oldu. Ailesinden maddi olarak yükümlü olduğunu belirten Cansever, 'ben gidersem onlara kim bakacak' diye endişe taşıdığı için evliliğe hep uzak kaldığını ifade ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @canseverofficial kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN