Yeliz Yeşilmen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, ne zaman evlendi, eşi kim, boşandı mı?

Yeliz Yeşilmen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, ne zaman evlendi, eşi kim, boşandı mı?

Yeliz Yeşilmen, şarkıları, dizileri, sosyal medya paylaşımları ile yıllardır dikkat çeken ünlü isimler arasında. Peki, Yeliz Yeşilmen ilk evliliğini gerçekleştirdiğinde kaç yaşındaydı, kaç çocuğu var, ne iş yapıyor? İşte, Yeliz Yeşilmen biyografisi...

Yeliz Yeşilmen, tv100 ekranlarında Nörolinguistik Programlama Uzmanı Barış Muslu'nun sunduğu, Beyin Dedektifi isimli programa katıldı. Pazar günü yayınlanan programda Yeşilmen, yaşamını en çok etkileyen travmasını paylaştı. O anları yeniden yaşayan Yeliz Yeşilmen'e ekran karşısında bir terapi uygulandı. Geçmişiyle yüzleşen ünlü şarkıcı, gözyaşları içinde yaşamına dair yıpratıcı anılarını yeniden yaşadı.

YELİZ YEŞİLMEN ANNESİYLE İLGİLİ NE ANLATTI?

Barış Muslu'nun programına katılan Yeliz Yeşilmen, ilk evliliğini çok küçük yaşta gerçekleştirdiğini, gözyaşları içinde şöyle anlattı:

"Babam kötü niyetle yapmadı; ama evlilik olayını değiştirmek isterdim. Dikkat çeken bir görüntüm olduğu için, hep etrafım tarafından sarışın olmanın kötü yanlarını yaşadım. Eve mektuplar, sessiz telefonlar geliyordu. Babam da korkuyordu. İyi bir kısmetle beni baş göz etmek istedi. Görücü usulüyle, 3 gün içinde tanımadığım bir aileye verdi beni. Hayatımın en önemli travması. Okul hayatım bitti. Derslerim de iyi olduğu için babamın beni evlendirmesine akrabalarımız tepki gösterdi. Babam başıma bir şey gelmesin diye iyi bir aileyle Almanya'ya gönderelim dedi... Almanya'ya gidildi. Ama o kısım çok kötüydü. Bana annem ile babamı aratmıyorlardı. Onlar evde olamadığında gizli gizli arıyordum... Erkek baskısı, psikolojik ve fiili şiddet hep hayatımda oldu."

Yeliz Yeşilmen, annesiyle havalimanında vedalaştığı anlara dair "Beynimi susturamıyorum" diyerek şunları söyledi:

"Anne ne olur beni bırakma. Ben ne yapacağım, daha çok küçüğüm. Lütfen annemden ayırmayın beni. Ben daha önce annemden hiç ayrılmadım ki. Fiziği güzel diye beni nasıl evlendirebilirsin baba. Bu nasıl mantık. Ben hayatımın en kötü zamanlarını orada yaşadım. Baba sana çok kızgınım. Çünkü ben bunları haketmedim. Niye gittim ki?"

1-1.jpg

YELİZ YEŞİLMEN'İN HAYATI VE KARİYERİ

Yeliz Yeşilmen, 17 Aralık 1978 tarihinde Adana'da dünyaya geldi.

Kariyerine modellik yaparak başladı. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in sunduğu 'Çarkıfelek' isimli eğlence programıyla ekranlara çıktı.

2000 yılında İlker Aksum'un başrolde yer aldığı 'Çarli İş Başında' dizisinde rol alarak oyunculuğa adım attı.

Asıl şöhretini ise 2001'de 'Aşkım Aşkım' adlı dizide canlandırdığı 'Gözde' karakteriyle yakaladı.

2004 yılında 'Hababam Sınıfı Merhaba' isimli sinema filminde 'Alev' adında biyoloji hocasını canlandırdı. Aynı sene 'Tat Beni' adını verdiği ilk stüdyo albümünü piyasaya çıkardı.

Toplam 10 şarkıdan oluşan bu albümde 'Mavi Boncuk' parçası büyük beğeni topladı. Ardından 'Elemtere Fiş' (2006) ve 'Fıstık Çıkı Çıkı' (2009) adlı iki stüdyo albümü daha piyasaya sürdü.

2.jpg

YELİZ YEŞİLMEN'İN ÖZEL YAŞAMI

1978 tarihinde doğan Yeliz Yeşilmen, 2022 itibarıyla 44 yaşında ve yay burcu.

Yeliz Yeşilmen, 1.65 boyunda ve 67 kilo.

2010 yılında Ali Uğur Akbaş ile hayatını birleştiren Yeliz Yeşilmen'in Asya Tuana ve Birbey isimli iki çocuğu var.

Çift, 2021 yılında yollarını ayırma kararı aldı. Konuyla ilgili bir magazin programında konuşan Yeşilmen, şunları söyledi: "Evlilikle ilgili kendimize konuşma yasağı getirdik. Biz anlaşamadığımız için anlaşmalı olarak boşandık. O çok iyi bir baba ama biz anlaşamıyoruz."

Sosyal paylaşım platformu Instagram'ı oldukça aktif bir biçimde kullanan Yeliz Yeşilmen @yelizyesilmen kullanıcı adıyla yer almaktadır.

esi.jpg
Yeliz Yeşilmen ile Ali Uğur Akbaş

YELİZ YEŞİLMEN DİZİLERİ

2000 - Çarli İş Başında

2001 - Aşkım Aşkım

2002 - Vaka-i Zaptiye

2002 - Pembe Patikler

2003 - Şöhretler Kebapçısı

2004 - Biz Boşanıyoruz

2004 - Avrupa Yakası (Konuk Oyuncu)

2004 - 3. Tür

2005 - Belalı Baldız

2006 - Aynı Çatı Altında

2007 - Evimin Erkeği

2008 - Aşkım Aşkım

2009 - Altın Kızlar

YELİZ YEŞİLMEN ALBÜMLERİ

2004 - Tat Beni

2006 - Elemtere Fiş

2009 - Fıstık Çıkı Çıkı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN