Çanakkale Kara Savaşlarının 108. Yılında Şehitler Abidesi'nde anma töreni

Çanakkale Kara Savaşlarının 108. Yılında Şehitler Abidesi'nde anma töreni

Çanakkale Kara Savaşlarının 108. yıl dönümü nedeni ile Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler anıldı.

24 Nisan 2023 Pazartesi günü düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali İlhami Aktaş, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkan Vekili Süleyman Can Polat, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Andrew Lıttle, Birleşik Krallık Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Sır Patrıck Sanders, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Mın Dva Matt Keogh, ve çok sayıda yabancı ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar ile devam etti. Tören, geçit töreninin ardından şehitlik defterinin imzalanması ve şehitliklere karanfil bırakılması ile son buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN