CHP'li Hancıoğlu'ndan Erdoğan'a tepki: 600 gün pazarlığı yaptınız, bin 180 gündür ortada yok

CHP'li Hancıoğlu'ndan Erdoğan'a tepki: 600 gün pazarlığı yaptınız, bin 180 gündür ortada yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir temel atma töreninde müteahhitle erken teslim diyaloğuna girmesine "mizansen" diyen CHP Milletvekili Hancıoğlu "Biz Samsunlular aynı mizanseni 2019 yılında seyrettik. 600 günde bitirilecek diye müteahhitle pazarlık yapılan Tekkeköy Devlet Hastanesi, aradan bin 180 gün geçmesine rağmen ortada yok" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 600 günde tamamlanacağı söylenen fakat aradan geçen bin 180 güne rağmen hala kaba inşaat seviyesinde olan Tekkeköy Devlet Hastanesi'ni dün TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı. Hancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel atma törenlerinde müteahhitlerle yaptığı pazarlığı 'mizansen' olarak niteleyerek "Sayın Cumhurbaşkanı hafta sonu bir temel atma törenindeydi. 36 ayda tamamlanacak olan, ancak sayın Erdoğan'ın müteahhitle pazarlığa tutuşup, 12 ayda bitirme sözünü aldığı projenin temel atma töreni. Biz Samsunlular aynı mizanseni, 2019 yılında da seyrettik. Sayın Cumhurbaşkanı, seçim kampanyası için geldiği Samsun'da, Tekkeköy ilçemizde gecenin bir vaktinde devlet hastanesi inşaatı temeli atmış ve 600 günde bitirilmesi için müteahhitle pazarlığa tutuşmuştu. Peki sonuç ne oldu, biliyor musunuz? Aradan 1180 gün geçti, ortada hâla bir hastane yok" ifadelerini kullandı.

'BU İKTİDARIN SİCİLİ BOZUKTUR'

Hancıoğlu konuşmasında, hakkında söz aldığı teklifin 8. maddesi ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. Maddeyle, Türkiye aleyhine açılan uluslararası davaların takibinde, yabancı hukuk firmalarından hizmet alımı ve bu masrafların da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan karşılanmasının amaçlandığını belirten Hancıoğlu şöyle konuştu:

"Hukuk hizmeti alınacak yurt dışı hukuk firmalarının seçiminde, yargılama süreçlerinin izlenmesinde, bu şirketlere fon bütçesinden yapılacak ödemelerin miktarı ve davaların seyri konusunda farklı bir hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Konuya, 'hassasiyet' noktasından baktığımızda da iktidarın sicilinin ne kadar bozuk olduğunu görüyoruz."

'ZAMLAR DEVAM EDECEK, HAYAT DAHA PAHALI OLACAK'

Kamu kaynaklarının millete ait olduğunu ancak iktidarın bu kaynakları talan ettiği için ülkenin bugün kontrolsüz enflasyon ve borç batağıyla boğuştuğunu savunan Hancıoğlu, ekonomideki genel tablo ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"İktidarın yaptığı bütçe, bu yılın daha ilk dört ayında 20 milyar liraya yakın açık vermiştir. Zamlar, neredeyse gün aşırı bir hale gelmiş, sanki otomatiğe bağlanmış durumdadır. Önceki gün Merkez Bankası bile yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 46,4'ten yüzde 57,92'ye çıkardı. Yani zamlar devam edecek, hayat daha da pahalı olacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN