CHP'li Şahbaz'dan Kütahya'da geçersiz oyların yeniden sayılmasına tepki

CHP'li Şahbaz'dan Kütahya'da geçersiz oyların yeniden sayılmasına tepki

CHP adayı Eyüp Kahveci'nin yüzde 29,25 oy oranıyla kazandığı Kütahya'da geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. 549 sandıktaki tüm geçersiz oyların sayımına bugün saat 14.00 itibarıyla başlanacak. Yaşananlara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Şahbaz, 'MHP, AK Parti ve İYİ parti temsilcisi birlikte hareket ederek yanlarına da bir memur üyeyi çekerek bu kararı aldılar. Bizim yasal hakkımızı engellemeye çalışıyorlar. Halkımızın iradesine sahip çıkacağız' mesajını verdi.

Kütahya Belediye Başkanlığı seçiminde MHP seçimin iptali veya tüm geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik talepte bulundu. AK Parti ise 125 sandıkta geçersiz oyların sayılmasını istedi. İlçe Seçim Kurulu ise MHP’nin seçimin iptali talebini reddetti. AK Parti'nin 125 sandıkta geçersiz oyların sayımı itirazını kabul etti. Ardından İl Seçim Kurulu MHP’nin taleplerini dikkate alarak 549 sandıktaki tüm geçersiz oyların sayımına kabul kararını verdi. Sayımın bugün saat 14.00'de başlayacağı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına ilişkin açıklama yaptı.

yeni-proje-001.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz

CHP'Lİ ŞAHBAZ'DAN 'BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR' ÇIKIŞI

Açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "MHP, AK Parti ve İYİ parti temsilcisi birlikte hareket ederek yanlarına da bir memur üyeyi çekerek bu kararı aldılar. Bizim yasal hakkımızı engellemeye çalışıyorlar. Tüm yasal haklarımızı kullanarak halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz"

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Kütahya Merkezde 602 oy farkıyla Belediye Başkanlığı seçimini kazandık.
MHP seçimin iptali ya da tüm sandıkların yeniden sayılması için itiraz etti. İtiraz İlçe ve İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. AK Parti 125 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayımı için itiraz etti. İlçe seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Bizim bu karara itirazımız reddedilerek Kütahya İl Seçim Kurulu tarafından MHP’nin itirazını dikkate alarak tüm geçersiz oyların sayımı yönünde karar verildi.

'YSK BUGÜN 14'TE TOPLANACAKMIŞ...'

İl Seçim Kurulu kararına karşı Kütahya İl Başkanlığımız tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapılmıştır. Kütahya İl Seçim Kurulu karar için bizi üç gün beklettikten sonra dün saat 19.30’da tüm geçersiz oyların sayımı kararını açıkladı ve ilçe seçim kuruluna uygulama için gönderdi.

Gece saat 00.30 gibi İlçe Seçim Kurulu bugün saat14’te geçersiz oyların sayımına başlama kararı verdi. Biz İl Seçim Kurulu kararına karşı YSK’ya başvurumuzu yaptık fakat YSK bugün saat 14’te toplanacakmış. Yani YSK toplandığında oylar sayıma başlanmış olacak ve durmayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN