Muş’ta yaz sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çocuklar, serinlemek için doğa ile iç içe bir çözüm geliştirdi. Şehir merkezinden geçen Çar Çayı’nı değerlendiren çocuklar, evlerinden getirdikleri brandalar ve dereden topladıkları taşlarla kendi imkanlarıyla mini bir havuz kurdu. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar, bu doğa içindeki havuzda hem eğleniyor hem de sıcak havadan korunuyor.
“KENDİ İMKANLARIMIZLA GÖL YAPTIK”

Serinlemenin en eğlenceli yolunu bulan çocuklardan Üveyis Göçmen, dere kenarında kurdukları bu alanı “kendi imkanlarımızla yaptığımız göl” olarak tanımladı. Göçmen, "Kendi imkânlarımız ile göl yaptık. Burada serinleyerek günün tadını çıkarıyoruz. Hava çok sıcak serinlemek için buraya geliyoruz" dedi.
“SAATLERCE YÜZÜYORUZ, SU ÇOK SOĞUK AMA ALIŞTIK”
Havuz kurdukları noktada saatlerce yüzdüklerini söyleyen Kerem İbik ise, "Saat 11.00’da buraya geliyoruz, saat 15.00’a kadar yüzüyoruz. Burayı kendimiz yaptık. Su dağdan geldiği için çok soğuk ama biz yine de yüzüyoruz. Muş’ta deniz olmadığı için biz burada yüzüyoruz" ifadelerini kullandı.
