Cumhuriyetin 100. Yıl anısına resim, şiir ve kompozisyon yarışması başvuruları başladı

Cumhuriyetin 100. Yıl anısına resim, şiir ve kompozisyon yarışması başvuruları başladı

Cumhuriyetin 100. Yılı anısına Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen KIRŞEHİR GENELİ ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde her kategoride ayrı ayrı değerlendirilmek üzere Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması düzenleniyor. Yarışması’nda dereceye girenlere her kategori için; birincilik 3.000 TL, ikincilik, 2.000 TL, üçüncülük 1.000 TL olarak belirlenirken mansiyon alanlara ise 500 TL para ödülü verilecek.

Cumhuriyetin 100. Yılı anısına Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir geneli katılıma açık Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenleniyor. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil ilk tek şehir olan tarih ve kültür şehri Kırşehir’in Ahilik, Âşıklık ve Abdallık gibi kadim gelenekleri ile ülkemizin en zengin kültür ve sanat şehirlerinden biri" olduğunu dile getirerek, Cumhuriyetin 100. Yılı anısına Kırşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve para ödüllü olan Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması’na katılım çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyetin 100. Yılı anısına Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yarışmanın amacıyla ilgili olarak; “Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına Kırşehir Belediyesi Kırşehir geneli katılıma açık Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenlemeyi ve bu alanda ilimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de Cumhuriyet değerlerimizi ve kazanımlarını daha belirgin kılarak onlara destek vermeyi amaçlamaktadır.

Bilindiği üzere Kırşehir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil edilmiş ilk ve tek şehirdir. İlimiz, Ahilik, Âşıklık ve Abdallık gibi kadim gelenekleri ile ülkemizin en zengin kültür ve sanat şehirlerinden biridir. Kırşehir Belediyesi, müzik alanında ulusal ve uluslararası ölçekte birçok taahhüdünü yerine getirmiş olup, sanatın diğer disiplinlerine de destek olarak etkinliklerine devam etmektedir. Kenti, sanatın her alanında çağın gereksinimlerine cevap verebilen bir marka değerine kavuşturmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda tüm öğrencilerimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Yarışma eser gönderimleri 13 Nisan 2023 tarihinde başlayıp 2 Ekim 2023 tarihinde sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN