Depremde iki bacağını kaybeden okul müdürü görevine döndü

Depremde iki bacağını kaybeden okul müdürü görevine döndü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan ve iki bacağını kaybeden okul müdürü İsmet Kaya, protez bacaklarıyla görevine döndü. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Kaya, "Hastanede kendime geldiğimde aklıma ilk gelen şeylerden biri emekliye ayrılmaktı. Fakat daha sonra hayata tutunmak açısından bir iş, bir uğraşı olması daha önemliymiş." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde art arda meydana gelen şiddetli iki depremde yıkılan binanın enkazından iki gün sonra çıkarılan Menderes ilkokulu Müdürü İsmet Kaya'nın iki bacağı da diz kapağının üzerinden ampute edildi.

8733296-1.jpg

Çeşitli hastanelerde 8 ay tedavi gören Kaya, takılan protezlerle yeniden yürümeye başladı. Eğitim hayatından kopamayarak yeniden mesleğine dönen Kaya, okulda öğretmenler ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

8733299.jpg

'HASTANEDE AKLIMA İLK GELEN EMEKLİYE AYRILMAKTI'

Enkazdan çıkarıldıktan sonra uzun bir tedavi süreci geçirdiğini ve o günden sonra mesleğe dönecek gücü bulmasının zaman aldığını aktaran Kaya, devamında şöyle konuştu:

"Hastanede kendime geldiğimde aklıma ilk gelen şeylerden biri emekliye ayrılmaktı. Fakat daha sonra hayata tutunmak açısından bir iş, bir uğraşı olması daha önemliymiş. Karar verdim, gerçekten kolay olmadı. Hem fiziki hem psikolojik olarak ciddi eksiklerimin olduğunun farkına vardım ama bunların ileride yavaş yavaş azalarak kendime gelebileceğim, işime gidip gelebileceğim kanaatine vardım.

8733297.jpg

'ÖĞRENCİLERİMLE OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM'

Protez bacaklara alıştıktan sonra göreve başlamak istedim. Protezle günden güne yürüyebileceğimi hissettim. Çok seri olmasa da merdivenlerden inip çıkabiliyorum. Protezlerimle en son 300 küsur adım attığımı öğrendim ve 'Ben artık okuluma gitmek istiyorum' diyerek işimin başına geldim. Okuluma gidip gelmeye başladım. Çocuklar, öğrenciler, veliler, öğretmen, arkadaşlar beni çok büyük bir sevinçle karşıladılar."

8733300-001.jpg

Öğrencilerinin odasına gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Kaya, "Öğrencilerimi gördüğüm, onlarla beraber olduğum için anlatılmayacak derecede mutluyum." dedi.

'MÜDÜRÜMÜZ YOKKEN OKULDA SUSKUNLUK VARDI'

4'üncü sınıf öğrencisi Azra Beren Selçuk da okul müdürlerini tekrar okullarında gördükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Selçuk, "Müdürümüz yokken okulda suskunluk vardı, geldiği için çok mutluyum." dedi.

8733301.jpg

Ada Alagöz de okul müdürünü çok sevdiklerini, okula döndüğü için mutlu olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN