Dim Barajı kıyısında korkutan yangın: 190 hektarlık alan adeta küle döndü

Dim Barajı kıyısında korkutan yangın: 190 hektarlık alan adeta küle döndü

Antalya'daki Dim Barajı kıyısında bulunan ormanlık alanda alevler yükseldi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın 190 hektarlık alanı adeta küle çevirdi. Ekipler gece boyunca sürdürdükleri söndürme işleminin ardından yangını 'kısmen' kontrol altına aldıklarını belirtti.

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan ormanlık alan bölge halkını korkuttu. Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçrayan yangının söndürülmesi için çalışmalar gece boyunca sürdü.

yeni-proje-6.jpg

Karadan devam eden çalışmalara günün ilk ışıklarıyla hava araçları da katıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı.

yeni-proje-7.jpg

ONLARCA UÇAK VE HELİKOPTER YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle dün başlayan yangın 190 hektarlık alanda etkili olmuş, alevlere 10 uçak, 22 helikopter, 72 arazöz ve iş makinesi ile 500'ün üzerinde personelle müdahale edilmişti. Bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışmaları takip etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN