Antalya'da orman yangını: 1 ev yandı, 17 ev tahliye edildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ama yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını belirterek 1 evin etkilendiğini, 17 evin ise tahliye edildiğini söyledi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde Dim Barajı mevkisinde öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

7746981.jpg

Ulaşımın olduğu noktalara ekipler karadan müdahale ederken, sarp ve ulaşımın olmadığı noktalara ise helikopterler ve uçaklar barajdan aldıkları suyla müdahale etti.

7747615.jpg

17 EV TAHLİYE EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgede gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yangından 190 hektarlık alanın etkilendiğini söyleyen Yumaklı, 1 evin yandığını, 17 evin de boşaltıldığını söyledi.

Yumaklı, rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ama yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını aktardı.

7748555.jpg

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Yangın söndürme çalışmalarına 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda kara ekibiyle müdahalede edilirken, araç sayısının yeni katılacaklarla artacağı belirtildi.

7748655.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN