Diyarbakır'da korkutan görüntüler! Halk, Kovid testi için hastanelere akın etti

Diyarbakır'da korkutan görüntüler! Halk, Kovid testi için hastanelere akın etti

Aşılama oranının düşük olduğu ve vaka sayılarının yeniden pik yaptığı Diyarbakır'da halk, test için hastanelere akın etti. Her gün yaklaşık bin kişinin PCR testi için geldiği Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nin önünde metrelerce kuyruk oluştu.

Sağlık Bakanlığı'nın haftalık koronavirüs risk haritasında vaka sayısı 100 binde 117,79, aşılama oranı ise yüzde 40 olan Diyarbakır'ın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki haritada rengi kırmızıya döndü.

Aşılama oranı düşük olan maske ve sosyal mesafenin unutulduğu kentin pandemi hastanesinde de gece boyunca hareketlilik yaşandı.

vaka-artisinin-surdugu-diyarbakirda-pcr-testi-icin-uzun-kuyruklar-olustu-9068-dhaphoto1.jpg

TEST İÇİN METRELERCE KUYRUK

Her gün yaklaşık bin kişinin geldiği Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nin PCR kabini önünde metrelerce kuyruk oluştu.

vaka-artisinin-surdugu-diyarbakirda-pcr-testi-icin-uzun-kuyruklar-olustu-9068-dhaphoto5.jpg

Kentte yeniden tırmanışa geçen salgında Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki klinikte 70, yoğun bakımda 24 kişi tedavi görürken, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde klinikte 9, yoğun bakımda ise 5 kişi, Kadın Doğum Hastanesi'nde de klinikte 6'sı kadın 2'si çocuk olmak üzere 8 kişi tedavi görüyor.

vaka-artisinin-surdugu-diyarbakirda-pcr-testi-icin-uzun-kuyruklar-olustu-9068-dhaphoto3.jpg

TÜM KATLARDA IŞIKLAR YANIYOR

Koronavirüsle mücadelede kentin en büyük pandemi hastanesi olan 11 katlı 650 yatak kapasiteli Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nin dün gece neredeyse tüm katlarının ışıklarının yandığı görüldü. Hastane önünde de PCR testi bekleyenler kuyruklar oluştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN