Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Mardin yolu Oğlaklı Kavşağı'nda gece saatlerinde ölümlü bir trafik kazası meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında tüp yüklü bir kamyon ile hafif ticari araç kavşakta çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine 8 ambulans ve 24 sağlık personeli ile emniyet güçleri sevk edildi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada kazanın bilançosu ve yürütülen çalışmalar paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"02.11.2026 tarihinde saat 22.00 sıralarında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Mardin yolu Oğlaklı Kavşağı’nda, tüp yüklü kamyon ile hafif ticari aracın karıştığı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazanın ardından olay yerine 8 ambulans ve 24 sağlık personeli sevk edilmiş; sağlık ekiplerimiz tarafından yaralılara olay yerinde ilk müdahalede bulunularak hastanelere nakilleri sağlanmıştır. Kazada 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2’sinin durumu ağır olmak üzere toplam 12 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın ilimizdeki hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
Açıklamada, meydana gelen kazaya ilişkin adli soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.
