Emekli maden işçisi maaşından kalan 7,5 lirayı Meclis'e gönderdi: 'Geçinirim' diyene helal olsun

Emekli maden işçisi maaşından kalan 7,5 lirayı Meclis'e gönderdi: 'Geçinirim' diyene helal olsun

Karamanlı emekli maden emekçisi Ahmet Zorlu, maaşından kalan 7,5 lirayı CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’e vererek TBMM’ye götürmesini istedi. Zorlu, “‘Bu parayla geçinebilirim’ diyene helal olsun. Ama ‘geçinemem’ diyorlarsa, bana ‘şükret’ diyenlere, benim vergimle aldıkları maaş haram olsun” dedi. CHP'li Ünver ise parayı TBMM kürsüsüne bırakacağını ve iktidara emekli maaşları konusunda sorular yönelteceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt’ta vatandaşların sorunlarını dinledi.

Karamanlı emekli maden emekçisi Ahmet Zorlu, 12 gün önce emekli maaşını aldığını belirterek ay sonuna kadar cebinde yalnızca 7,5 lira kaldığını söyledi. Emekli maaşından kalan 7,5 lirayı CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’e teslim eden Zorlu, CHP'li Ünver'den, 7,5 lirayı TBMM’ye götürmesini istedi.

Maaşının kalan kısmını CHP'li Ünver'e teslim edem emekli maden işçisi Ahmet Zorlu şunları söyledi:

"7,5 lira param kaldı, daha 18 gün var benim emekli maaşımı almama. Vekillerin ise maaş almasına 12 gün var. 12 gün onlar geçinirse, benim daha 18 gün var maaş almama, ben de geçineceğim. ‘Geçinirim’ diyene helali hoş olsun. Maaşımı aldığında geriye kalanı da göndereceğim. ‘Geçinemem’ diyene, benim vergimle maaş alıp bana ‘şükret’ diyene; benim vergimle aldığı para haram olsun.

KİME NASIL ŞÜKREDECEĞİMİ BİLİYORUM

Bana şükretmeyi kimse tavsiye etmesin. Benim Allah’a şükür, Allah’a inancım var. Ben imam hatip lisesi mezunuyum. Kime nasıl şükredeceğimi biliyorum. Bana 'şükret' deyip de 15 bin lira, 20 bin lira, 30 bin lira huzur maaşı alanlara diyorum ki, benim mutlu olmaya, ailemle huzurlu olmaya hakkım yok mu?"

BU 7,5 LİRAYLA GERİYE KALAN 12 GÜNDE NASIL GEÇİNİLİR, SİZİN ADINIZA SORACAĞIM

Maden emeklisi Ahmet Zorlu’nun verdiği 7,5 lirayı teslim alan CHP Karaman Milletvekili Ünver ise “Senin verdiğin bu 7,5 lirayı alıyorum. Dediğin gibi Meclis kürsüsüne koyacağım. Senin ve tüm emeklilerin sorunlarını paylaşacağım. Bu 7,5 lirayla geriye kalan 12 günde nasıl geçinilir, sizin adınıza soracağım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN