Erzincan'da barınakta köpek katliamı! Onlarca köpeğin cansız bedeni bulundu

Erzincan'da barınakta köpek katliamı! Onlarca köpeğin cansız bedeni bulundu

Erzincan'da bir hayvan barınağında çöp poşeti içerisinde onlarca köpeğin cansız bedeni bulundu. Vatandaşlar "Burası köpek mezbahası" diyerek tepki gösterdi. Erzincan'da geçen yıl Erzincan Belediyesi'ne ait hayvan ambulansı, şehir çöplüğüne poşetler içerisinde çok sayıda köpeğin cansız bedenini bırakmıştı.

Erzincan’da yaşayan hayvan hakları savunucuları, çöp poşetlerinin içinde onlarca köpeğin cansız bedenini buldu. Belediyeye ait hayvan barınağında meydana geldiği iddia edilen olayın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Hayvan katliamını gözler önüne seren görüntülerde ölen köpeklerin çoğunun yavru olduğu görüldü. Diğer köpeklerin ise açlıktan ve kötü yaşam alanlarından dolayı sağlıksız olduğu gözler önüne serildi.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre; görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra ülkenin dört bir yanından hayvan hakları savunucuları Erzincan Valiliği ve Erzincan belediyesini mesaj yağmuruna tutarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar acilen olaya el atılmasını ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

6246608.jpg

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURDU

Tepkilerin ardından Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada "Bahse konu durum ile ilgili olarak gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, konu hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

TEDAVİ GÖREMİYORLAR

Hayvanların kötü yaşam koşullarında yaşamaya mecbur bırakıldığını dile getiren vatandaşlar besleme yaparak hayvanları yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı. Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar "Burası köpek mezbahası" diyerek tepki gösterdi.

BU KATLİAM İLK DEĞİL

Geçen yıl ise bir şehir çöplüğünde hayvanları beslemeye giden bir vatandaş Erzincan'da şehir çöplüğündeki hayvanları beslemeye gittiğinde tesadüfen Erzincan Belediyesi'ne ait hayvan ambulansının çöplüğe çok sayıda poşet bıraktığını görüntülemişti. Olayın duyulmasının ardından barınağa akın eden vatandaşlar, barınağa teslim ettikleri köpeklerin cansız bedenlerinin çöplüğe atılan poşetler içinde olduğunu tespit etmişlerdi. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN