'Vicdansızlık' yine sahnede! Yavru köpeklerin üzerine beton suyu döktü

Antalya'da özel bir firmaya ait kamyon atık suyunu yavru köpeklerin üzerine döktü. Vicdansızlığın sahnelendiği olayda yavru köpeklerden üçü öldü. Olaya tanıklık eden vatandaşlar, "Az önce çimento kamyonunun getirip, döktüğü suyun rezaleti ortada. Köpek yavruları atıkların arasında kaldı. Hayvanların hepsi ölecek. Anneleri çaresiz çırpınıp, duruyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

Yürekleri sızlatan olay dün öğle saatlerinde Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinin arkasında meydana geldi.

Özel bir beton firmasına ait kamyon, içerisinde beton atık suyunu boş araziye döktü. Bölgede taşlar arasında bulunan 5 yavru köpek, atık suları içinde kaldı. Köpeklerin yardımına çevredekiler koştu. Yavruları alandan çıkartıp temizlemeye çalışanlar, daha sonra durumu Kepez Belediyesi'ne bildirdi.

SÜRÜCÜYE CEZAİ İŞLEM UYGULANIP UYARILDI

Hayvanseverlerce kliniğe götürülen yavrulardan 3'ü, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kepez Belediyesi'nce yapılan incelemede, beton atığı suyu döken firmanın sürücüsüne cezai işlem uygulandı ve olayın tekrarlanmaması konusunda uyarıldı.

YAŞANANLAR CEP TELEFONU KAMERASINDA

Yavruların üzerine beton atığının dökülmesi ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, anne köpeğin ıslanan yavrularına yaklaşamadığı görüldü.

ANNELERİ ÇARESİZCE ÇIRPINDI

Görüntüyü çeken kişi de duruma tepki göstererek, "Burada köpek yuvası vardı ama şu yaşanan rezalete bakın. Şantiyenin kamyonu getirdiği tüm pisliği, buraya döktü. Az önce çimento kamyonunun getirip, döktüğü suyun rezaleti ortada. Köpek yavruları atıkların arasında kaldı. Hayvanların hepsi ölecek. Anneleri çaresiz çırpınıp, duruyor. Yıkıyoruz ama inşallah kurtulacaklar" dedi

İlgili Haberler