En çok kedi öldüren çocuğa para ödülü! Skandal yarışmaya tepki yağdı

En çok kedi öldüren çocuğa para ödülü! Skandal yarışmaya tepki yağdı

Yeni Zelanda’da 14 yaş altındaki çocukların para ödülü için birbiriyle yarışacağı yaban kedisi avlama yarışması, tepkiler üzerine iptal edildi. Bir hayvan hakları aktivisti, skandal yarışmayla ilgili "Çocuklarımıza hayvanları öldürecek araçlar vermek yerine onlara hayvan sevgisi aşılamalıyız" dedi.

Yeni Zelanda'da her yıl, tüm tepkilere ve iptal çabalarına rağmen düzenlenen av yarışmasının organizatörleri, bu yıl 14 yaş altı çocuklar için yeni bir kategori olarak yaban kedisi avını getirdi. Ülkenin biyoçeşitliliğine yönelik bir risk teşkil eden zararlı hayvanlar olarak görülen yaban kedilerinin bu şekilde hedefe konmasına tepkiler ise gecikmedi.

Nisan ortasından Haziran’a kadar en çok kedi öldüren çocuğa 155 ABD doları değerinde ödül verileceği duyurulurken, hayvan hakları örgütlerinin sert tepkisine daha fazla direnemeyen organizatörler, söz konusu kategoriyi yarışmadan çıkardı.

'ÇOCUKLARA HAYVAN ÖLDÜRMEYİ DEĞİL HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMALIYIZ'

BBC'de yer alan habere göre; Yeni Zelanda Hayvanlara Zulmü Engelleme Topluluğu, bu kategorinin yarışmadan çıkarılmasından memnuniyet duyduklarını paylaştı. Bir topluluk temsilcisi, yetişkinlerin de çocukların da, bir yaban kedisini bir sokak kedisi veya korku içindeki bir evcil kediden ayırt etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Hayvan hakları alanında çalışan Safe Derneğinden bir yetkili de yerel 1News kanalına “Çocuklarımıza hayvanları öldürecek araçlar vermek yerine onlara hayvan sevgisi aşılamalıyız” dedi.

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda her yıl düzenlenen yarışmada aralarında çocukların da yer aldığı katılımcılar vahşi domuz, geyik ve yaban tavşanı avlıyor.

'ZARARLI, ÖLDÜRÜLSÜN' DİYENLER DE VAR

Öte yandan yaban kedilerinin adadaki diğer canlılara verdikleri zarar nedeniyle öldürülmesini destekleyenler de var. Bir sosyal medya kullanıcısı kedilerin çok sayıda hastalık taşıdığını ve hayvancılığa zarar verdiğini, bu nedenle gördükleri yerde öldürdüklerini yazdı.

Adaya sonradan götürülen bu kediler, adanın yerli hayvan türlerinin ölümüne yol açıyor. Yeni Zelanda’nın en büyük doğal koruma grubu olan Kraliyet Orman ve Kuş Koruma Topluluğu, yaban kedilerinin her yıl 1,1 milyon yerli kuş, 10 milyon da yerli olmayan kuşun ölümünden sorumlu olabileceğini belirtiyor.

Radio New Zealand’a konuşan biyogüvenlik uzmanı Dr. Helen Blackie, adadaki yaban kedilerinin bugüne kadar altı kuş türünün yok olmasında ve yarasa, kaplumbağa ve kertenkele nüfusunun da azalmasında büyük rolü olduğunu söyledi.

Kedilerin taşıdığı toxoplasmosis adlı bir parazit enfeksiyonu da adadaki koyunculuk sektörüne zarar veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN