Evimiz Atölye projesi büyüyor

Evimiz Atölye  projesi büyüyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin iş birliğinde yürütülen “Evimiz Atölye” projesinin 9’uncu durağı Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi oldu.

Büyükşehir’in gönüllü eğitmenlerinin verdiği 4 haftalık eğitimle kadınlar çoraptan oyuncak yapmayı öğrendi. Gündoğdu Mahallesi’nde kadınlarla bir araya gelen Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar. Evde gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi açısından çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin paydaşı olduğu “Evimiz Atölye” projesinin 9’uncu durağı Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi oldu. Kapsamı her geçen gün genişleyen “Evimiz Atölye” projesiyle Gündoğdu Mahallesi’ne konuk olan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar. Evde gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi açısından çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

“Evimiz Atölye” projesi büyüyor

Kent genelinde birçok ilçede ve onlarca mahallede sürdürülen projeye Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi de eklendi. Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü eğitmenlerinin verdiği 4 haftalık eğitim ile kadınlar, Büyükşehir’in sağladığı malzemelerle çoraptan oyuncak yapmayı öğrendi. Eğitimin son gününde Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Gönüllüsü Meral Seçer’le bir araya gelen kadınlar, oyuncak üretimine başlayacak. Büyükşehir tarafından alınan oyuncaklar kentteki çocuklara hediye edilirken, kadınlara da hem sosyalleşme imkanı hem de ekonomik kazanç sağlanıyor.

“Kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Evimiz Atölye projesinde 9’uncu mahallemiz oluyor Gündoğdu Mahallesi. Şu anda gördüğüm ortam gerçekten insana mutluluk verici ve çalışmaların daha da artırılması gerektiğini gösteriyor. Çünkü kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar ve bir arada sosyalleşiyorlar, yeni fikirler ortaya çıkartıyorlar. Bu projenin maksadına uygun olarak evde gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi açısından çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdür Vekili Hava Güngeç, “Mersinden Kadın Kooperatifi'nin iş birliğinde kadınlarımızı sosyal, kültürel yönden desteklemek, aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla başlattığımız projede çoraptan oyuncak üretiyoruz. Kadınlar çok mutlular. Üretmiş oldukları oyuncakları biz alıyoruz. Onları steril ettikten sonra Başkanımız bunları çocuklarımıza dağıtıyor” diye konuştu.

“Gayet güzel bir eğitim süreci geçirdik”

Kadın ve Aile Hizmetleri Gönüllüler Şube Müdürlüğü Koordinatörü Melike Dursun, 4 haftalık eğitimin sonunda bugün son eğitimimizi verdik. Şimdi haftaya kendilerine ev ödevi vereceğiz. Daha sonra o yaptıkları oyuncakları kendilerinden teslim alacağız. Katılım belgeleri vereceğiz. Gayet güzel bir eğitim süreci geçirdik. Kadınlar çok güzel sosyalleşti, sorunlarını paylaştılar bizlerle. Başkanımıza sonsuz şükranlarını ilettiler. Çünkü ‘Bugüne kadar hep evlerdeydik. Siz mahallemize gelince evlerimizden çıktık, çok mutluyuz, dertlerimizi unuttuk’ dediler. Biz de tabii çok mutlu olduk” dedi.

Kadınlar üretmekten ve sosyalleşmekten çok memnun

Evimiz Atölye projesine dahil olan 29 yaşındaki Hanım Akdeniz, “Çok memnunuz. Evde oturmaktan sıkıldık, bir şeyler öğreniyoruz, sosyalleşiyoruz. Eşimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çok memnunuz” diye konuştu. 4 hafta süren eğitim sürecinde çok eğlenceli dakikalar geçirdiklerini anlatan Akdeniz, “Birbirimizi anlayabiliyoruz. Bazen sıkıntılarımız olduğu zaman birbirimizle konuşup anlaşıyoruz” diye konuştu.

Yıldız Çeliker, hem yeni arkadaşlıklar edindiğini hem de yeni bir şeyler öğrendiğini belirterek, “Mersin Büyükşehir'in bize sunduğu eğitimi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Bize bu imkanı sundukları için mutluyuz. Hem arkadaş olduk hem bir şeyler öğrendik. Çok güzeldi, kolaydı zorlanmadık. Eğitmenlerimiz bizimleydi, çok güzel öğrettiler. Bir öğretmen gibi değil de bir arkadaş gibi çok yakındılar bizlere. Mutlu olduk. Bebek yaptık” dedi.

Sakine Yıldız ise “Bir şeyler öğrendik, bebek yaptık. Hoşumuza gidiyor, gelip yapıyoruz. Boş zamanımızda iyi oluyor. Hep aynı şeyleri yapıyoruz; iş, güç, çocuklar. Evde her gün oturmaktansa bizim için güzel. Ev ekonomisine katkı sağlıyor. Daha gezecekmişiz güzel olacak bizim için” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN