Göçük nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirmişti: Fabrikanın faaliyeti süresiz durduruldu

Göçük nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirmişti: Fabrikanın faaliyeti süresiz durduruldu

Geçtiğimiz günlerde Giresun'da şiddetli yağış nedeniyle bir su fabrikasının depo bölümünde çökme meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçiden 2'si kurtarılırken 1 işçi de yaşamını yitirmişti. Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada fabrikanın faaliyetlerinin süresiz olarak durdurulduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan fabrika sahibi H.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Giresun'da menfezin çökmesi sonucu 1 işçinin yaşamını yitirdiği, iki işçinin de yaralandığı su fabrikasının, faaliyetlerinin süresiz durdurma kararı alındı. 10 Temmuz'da Yağlıdere ilçesi Üçtepe beldesinde meydana gelen olayda, etkili olan sağanak sonrası su fabrikasının makine araç bakım atölyesindeki menfez çöktü.

Forkliftle çalışma yapan 3 işçi, toprak altında kaldı. İhbarla bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ali C. ile Şenol K. ekiplerce kurtarılırken Şinasi Özdemir'in (46) cansız bedeni 2 metre sürüklendiği derede bulundu. Diğer işçilerin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

kapak-001.jpg

GİRESUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken, Giresun Valiliği de yazılı açıklama yaptı.

Fabrikanın faaliyetlerinin süresiz durdurulduğunun belirtildiği açıklamada, "Yağlıdere ilçesi Üçtepe beldesinde bulunan bir fabrikada 10.07.2023 tarihinde meydana gelen obruk şeklindeki göçükte 3 Fabrika çalışanı enkaz altında kalmıştır.

kapak-002.jpg

Enkaz altında kalan 3 işçiden 2'si yaralı olarak kurtarılmış olup 1 işçi ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Yaşanan üzücü olayın ardından derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

SÜRESİZ OLARAK DURDURULDU

İlk incelemeler sonucu belirlenen eksiklikler giderilene ve başlatılan soruşturma tamamlanana kadar işletmenin faaliyetleri Valiliğimiz tarafından süresiz olarak durdurulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

FABRİKA SAHİBİ TUTUKLANDI

Olayın ardından savcılık talimatıyla aralarında fabrika sahibinin de olduğu 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan işletme müdürü jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, fabrika sahibi H.A. ise tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan fabrika sahibi H.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN