Farklı kıtaların plastik çöpleri Adana'da

Farklı kıtaların plastik çöpleri Adana'da

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Avrupa’nın çöplerinin Adana’da olduğu haberlerini yalanlaması sonrasında deniz biyoloğu Sedat Gündoğdu, Adana sahillerinden Çin ve Romanya menşeli iki plastik şişenin fotoğrafını paylaştı.

ABD merkezli Bloomberg haber ajansının muhabiri Kit Chellel, Londra’da çöpe atılan bir plastik atığın GPS’yle (uydu tabanlı radyonavigasyon sistemi) 3 bin 200 kilometre uzaktaki Adana’ya ‘yolculuğunu’ izlemesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bu haberleri yalanlaması sonrasında Deniz biyoloğu Sedat Gündoğdu, Adana sahillerinde bulduğu Çin ve Romanya menşeli iki plastik şişenin fotoğrafını paylaştı.

Daha sonra Bakan Kurum bu haberin doğru olmadığını öne sürmüştü ama CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’ya giderek yurt dışından gelen plastik çöplerin fotoğraflarını çekip Kurum’u yalanlamıştı.

Adana bu sefer sahillerde görülen iki plastik şişeyle gündeme geldi. Şişelerden biri Çin diğeri de Romanya menşeli.

Gündoğdu sosyal medya hesabından paylaştığı şişelerden biri Çin diğeri de Romanya menşeli pet şişelerin fotoğrafları ile beraber “Muhtemelen gemi taşımacılığı kaynaklı ancak gemilerde bu pet şişelerle su içiliyor olması da mantıklı değil. Ayrıca aynı sahillerde ithalat yoluyla getirilmiş çöplerle de çok defa karşılaşmıştık.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN