Geniş saksılarda yetiştiriyor aynı yıl ürün alıyor! Emekli oldu kendini bu işe adadı: Şimdi 81 ile satış yapıyor

Geniş saksılarda yetiştiriyor aynı yıl ürün alıyor! Emekli oldu kendini bu işe adadı: Şimdi 81 ile satış yapıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yaşayan Yunus Amca, bankadan emekli oldu kendini bu işe adadı. Büyük saksılarda meyve yetiştiriciliğine başlayan Yunus Amca aynı yıl ürün aldığını söyleyerek memnuniyetini anlattı…

Balıkesir Burhaniye’de banka emeklisi olan Yunus Amca, emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı işi artık yeni gelir kapısı yaptı. O süreci anlatan Yunus amca, "Emekli olunca hobi olarak saksı meyveciliği yapmaya başladım. İlk başlarda çok başarılı olamadım ama sonradan öğrenerek başarılı oldum. Diktiğim yıl meyve veren saksı meyveleri, oldukça ilgi görüyor. İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin birçok iline satıyorum. Saksı meyveciliğiyle iyi bir gelir elde ediyorum" ifadelerine yer verdi.

DETAYLI ARAŞTIRMA ÇOK ÖNEMLİ

Saksı meyveciliği yapmak isteyenlerle tecrübelerini paylaşan Yunus Amca, "Saksı meyveciliği yapmak isteyenler, öncelikle iyi bir araştırma yapmalılar. Dikilecek meyvelerin özelliklerini iyi bilmeliler. Ayrıca, saksı meyveciliğinde kullanılan toprak ve gübre de çok önemli. Kaliteli toprak ve gübre kullanmak, meyvelerin daha verimli olmasını sağlıyor" dedi.

saksi-meyvesi-1.jpg

Ürettiği ürünleri başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde satışa sunan Yunus Amca, “Bu güne kadar fıstıkçamı fidanlarını saksılarda satışa sunduk. Şimdi de kayısıdan kiraza ve elmaya kadar değişik meyve fidanlarını saksılara diktik. Böyle olunca bu ağaçları her mevsim dikmek mümkün. Dikildiği yıl da meyve veriyor. Saksıdaki meyve ağaçları ilgi gördü” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN