Güney Koreli kadın Diyarbakır’da yaşamak için Türkçe öğreniyor

Güney Koreli kadın Diyarbakır’da yaşamak için Türkçe öğreniyor

Türkiye'de 7 ili gezen Diyarbakır'a hayran kalan Güney Koreli Hyun Jung Lee, burada Kore mutfağı açmak için Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe eğitimi alıyor. Hyun Jung Lee, "Diyarbakır insanının yüreği çok yumuşak. Diyarbakır sıcak, insanı da çok sıcaktır” dedi.

Türkiye'de 7 ili gezen Güney Koreli Hyun Jung Lee, hayran kaldığı Diyarbakır'da Türkçe öğrenmeye karar verdi. Burada bir Kore mutfağı açma hayali olan Lee, eğer gerekli izinleri almayı başarabilirse bunu gerçekleştirecek. Bu hayali için Lee, Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe öğreniyor. Hyun Jung Lee, "Eskiden çok az Türkçe biliyordum. Şimdi çok çok biliyorum. Çok teşekkür ederim. Diyarbakır’ı çok seviyorum. Türkiye’nin 81 şehri var. 7 il gezmek için geldim. Diyarbakır insanının yüreği çok yumuşak. Diyarbakır sıcak, insanı da çok sıcaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN