'Haline şükretmeyen' öğrencilerden protesto

'Haline şükretmeyen' öğrencilerden protesto

Bursa'da, Uludağ KYK yurdunda kalan öğrenciler, yaşanan sorunları protesto ettiği için 'atılma' tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Yetkililer şikayet eden öğrencileri 'tutanak tutmakla' tehdit etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsü içindeki KYK yurdunda kalan öğrenciler, depreme dayanıksız denilerek yeni yurtlara geçirildi. Ancak yeni yurtlarda oluşan yemek kuyrukları ve kötü temizlik koşulları öğrencilerin durumu bildirmesi yönetimi rahatsız etti. Yurttan atılmakla tehdit edilen öğrenciler durumu protesto etti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Personel sayısının azlığı, odaların yetersiz ilaçlanması, sıcak su ve internetin olmayışı, su sebilinin yetersizliği ve kadın öğrenci yurtlarında erkek personellerin rahatsız edici sorunlarını kurum yetkililerine bildiren öğrenciler; 'Neden problem çıkarıyorsunuz' yanıtı aldı.

PROTESTO EDEN ÖĞRENCİLERE YURTTAN ATMA TEHDİDİ

Yurtta kalan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Nurcan Can, güvenlik görevlileri tarafından 'tutanak' ve 'yurttan atmak' şeklinde tehdit edildiklerini şu sözleri kaydetti:

"Yurt koşulları insanca yaşama kalitesine hiç uygun değildi. Yeni yapılan yurtlar için önce 390 lira denildi. Eylül ayıyla birlikte zam yapıldı 450 liraya yükseldi. İlk giriş için de 600 küsur lira üzerinde depozito verdik. Bu, öğrenciler için uçuk bir fiyat. Dayanamadık. 'Polis geliyor', 'Slogan atmayın', 'Tutanak yersiniz, yurttan atılırsınız' sözleri ile korkutmak isteyen güvenlik görevlileri, kimlik tespiti için fotoğraflarımızı çekti.

YEMEK TEPSİLERİ YIKANMIYOR

Barınamıyoruz diyorduk. Şimdi barınıyoruz ama fiyatlar çok yüksek. Şimdi pahalılık zorluyor. 650 lira burs alıp 450 lirasını yurda veriyoruz. Yurt var ama ödeyebilecek paramız yok” diye konuştu. Sabah kahvaltısının 6, akşam yemeğinin 13 lira olduğu KYK yurtlarında öğrencilere günlük 19 liralık limit tanınıyor. Yemekhanede gramajların düşürüldü ve fiyatları yükseldi. Yemeklerde kıl, cam parçaları, iğne çıkıyor. Yurt ücretleri birden arttı, hijyen azaldı, odalarda böcekler çıkmaya başladı. Porsiyonların küçülmesiyle kahvaltı da ek gıda almak isteyen öğrenciler dilim kaşarı 2,5 liradan alabiliyor. Akşam yemeğinde de benzer tablo ile karşılaşan öğrenciler, kuru fasulyeyi 6 liradan alabiliyor. Önceden bir paravan bile yoktu. Biz sesimizi çıkardık. Memurlara, yurt müdürüne gittik. Öğrenciler yemekhaneden yemek almamaya başlayınca paravan eklediler, yemekleri streçlediler. Yemek tepsilerimiz sadece siliniyordu. Yıkanmadığı sürece ne kadar hijyenik olabilir? Uludağ yurdunda düzelme olsa da Halime Hatun yurdunda hala bir düzelme yok."

YEMEKLERDEN KURT ÇIKTI, 'HALİNİZE ŞÜKREDİN' DENDİ

İlk protestolara sahne olan Halime Hatun Yurdu'nda bu ay kalmaya başlayan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Bahar Kapağan ise yurdun öğrenci kabul etmeye hazır olmadığını şu sözlerle ifade etti:

"Her şey yemeklerden kurt çıkmasıyla başladı. Ayrıca internet çekmiyor, interneti bırakın telefon bile bazı yerlerde çekmiyor. Çamaşırlarımı arkadaşıma götürüp yıkıyorum. Çalışan personelin yetersiz olmasının hijyen sorunu yaratıyor. Bir görevli dün ilk defa kapının önünü sildi, o da 'biz kime yetişeceğiz' diyor haklı olarak. Biz dahil olamadık, güvenlik 'kafanızı camdan çıkarmayın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN