2021 KYK burs ve kredi sonuçları için GSB'den yeni açıklama

2021 KYK burs ve kredi sonuçları için GSB'den yeni açıklama

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından 150 bine yakın üniversite öğrencisine burs, 250 bine yakın üniversite öğrencisine öğrenim kredisi veriliyor. 2021-2022 eğitim sezonu için KYK burs ve kredi başvuruları alındı. Şimdi KYK burs ve kredi sonuçları için gözler GSB KYK kurumuna çevrildi. İşte, KYK burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfası e-Devlet...

KYK burs sonuçları, başvuruların değerlendirilmesinin ardından e-Devlet'ten açıklanacak. 10 Kasım 2021 tarihinde tamamlanan KYK burslarının sonuçları hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız" dedi.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021-2022 eğitim yılında verilecek KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı.

KYK burs başvuruları, 2020 yılında 28 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık 2020 tarihinde açıklanmıştı. 2021 yılında başvurular ise 5-10 Kasım günleri arasında tamamlandı.

KYK burs ve kredi sonuçları e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama internet sitesi üzerinden açıklanacak.

2021-2022 KYK BURSU NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK) öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl güncelliyor.

2021-2022 eğitim sezonu için belirlenen ücret lisans öğrencilerine aylık 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1300 TL ve doktora öğrencilerine 1950 TL.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Öğrencilerin başarı durumu yüzde 40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40'ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında orta öğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.

KYK BURSU VE ÖĞRENİM KREDİSİ E-DEVLET SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN