Engelli öğretmen ataması ne zaman, tercihler nasıl yapılır? İşte kontenjanlar ve tercih kılavuzu

Engelli öğretmen ataması ne zaman, tercihler nasıl yapılır? İşte kontenjanlar ve tercih kılavuzu

Engelli öğretmen ataması tercihleri 22-26 Kasım 2021 tarihleri arasında personel.meb.gov.tr internet adresinden alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 750 engelli öğretmen ataması yapılacak. Kontenjan sayıları da MEB'in web sayfasında ilan edildi. İşte, engelli öğretmen tercih sayfası...

Engelli öğretmen ataması kontenjanları ve tercih kılavuzu yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) engelli öğretmen ataması için başvurular 8-12 Kasım 2021 günleri arasında alındı. Adaylar ön başvuru ve tercih başvurusu olmak üzere iki aşamalı başvuru yapacak.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Engelli öğretmen ataması için tercihler 22-26 Kasım 2021 tarihleri aralığında alınıyor. Adaylar ön başvuruda bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde tercih başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel.meb.gov.tr adresinde yer alan 'Elektronik Tercih Başvuru Formu'nu doldurmak suretiyle yapacak.

Alanlarında kontenjan verilmeyen adaylar tercih başvurusunda bulunamayacak.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Başvuruda bulunanlar tercihlerine açılan il milli eğitim müdürlükleri içerisinden en fazla 10 tercihte bulunabilecek.

10 tercihin tamamını dolduran adaylar tercih dışı seçenek olarak, 'Tercihlerim dışında atanmayı istiyorum' veya 'Tercihlerim dışında atanmayı istemiyorum' seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.

Adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne gitmeyecekler, tercih başvurularını sistemden kaydedecek.

Tercih başvurusunu kaydeden aday, tercihlerinde değişiklik yapmak istemesi halinde tercih başvurusunu sistem üzerinden iptal edip (Aday tarafından yapılacaktır.) Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi'nde belirtilen süre içerisinde yeniden tercih başvurusunda bulunabilecektir.

Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi'nde belirlenen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23.59) tamamlamış olmaları gerekmektedir. Adayların tercih başvurularında değişikliğe gitmeleri halinde sistemde kayıtlı en son tercih başvurusu üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Adayların tercihine açılacak alanlar ve il bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve illerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecektir.

Atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih başvurularının ilk günü olan 22 Kasım 2021 tarihinde personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN