Okullarda koronavirüs nedeniyle kaç sınıf kapatıldı? Kapatılan sınıf sayısında düşüş

Okullarda koronavirüs nedeniyle kaç sınıf kapatıldı? Kapatılan sınıf sayısında düşüş

Türkiye genelinde 22 Kasım 2021 itibarıyla 850 bin sınıftan 66 sınıf, kovid-19 vakaları nedeniyle kapatıldı. 1,5 yılın ardından ilkokul, ortaokul, lise sınıflarında 6 Eylül 2021 günü başlayan yüz yüze eğitim devam ediyor. Fakat koronavirüs vakası görülen sınıflar geçici olarak kapatılırken, karantinadaki öğrenciler uzaktan eğitimle derslere katılmayı sürdürüyor. İşte, koronavirüs vakası görülen okullarda son durum...

Koronavirüs nedeniyle kapanan okul sayısı ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir öğrencide vaka tespit edildiğinde okulların girişinde öğretmenler dahil herkese en az 2 kez ateş ölçümü ve semptom kontrolü yapıldığını, teneffüslerde sınıf üzerinde tutulmaya gayret edildiğini, okulların temizlenmesinin ve havalandırılmasının sistematik olarak yapıldığını söyledi.

OKULLARDA KORONAVİRÜS NEDENİYLE KAÇ SINIF KAPATILDI?

Yüz yüze eğitim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgından dolayı yurt genelinde 22 Kasım 2021 Pazartesi günü açılacak okullarda 66 sınıfta eğitime ara verildiğini söyledi.

Bakan Özer yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"22 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 850 bin sınıftan sadece 66'sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek. En az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93'ler seviyesinde, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93'ler seviyesinde. Bu oran yaklaşık 1 milyon 116 bin öğretmenimize karşılık gelmekte. Şu anda okullarımızı yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması."

KASIM ARA TATİLİ UZAYACAK MI?

Eğitim dönemindeki ilk ara tatil yarın sabah itibarıyla sona eriyor. Bunun üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı.

Öğrenci ve öğretmenlerin, ara tatil haftasında dinlendiklerini belirten Bakan Özer, "6 Eylül 2021 tarihinde tüm sınıf seviyelerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime başladık ve 2,5 aylık sürecin ardından takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girdik. Öğretmenlerimiz bu bir haftalık zaman diliminde mesleki gelişim eğitimlerine uzaktan dijital ortamdan devam edebildiler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu bir hafta okullara gitmediler. Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum" ifadelerini kullandı.

2021-2022 OKUL TATİL TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN