İBB Başkanı İmamoğlu Halk Ekmek fabrikası için düğmeye bastı

İBB Başkanı İmamoğlu Halk Ekmek fabrikası için düğmeye bastı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirnekapı'da 44 yıl önce kurulan Halk Ekmek fabrikasının güçlendirilmesi için hazırlanan projeye onay verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin önceki yönetiminin hizmetini engellemeye çalıştığı Halk Ekmek Fabrikasını depreme karşı güçlendirecek.

Ahmet İsvan’ın belediye başkanlığı zamanında kurulan, Edirnekapı’daki 44 yıllık fabrika binasının güçlendirilmesi için açılan ihale sonuçlandı. Güçlendirme işi 6 milyon 980 bin TL bedelle yapılacak.

whatsapp-image-2021-09-06-at-16-08-20.jpeg

HALK EKMEK İÇİN YENİ YATIRIM

İstanbul halkına kaliteli ve ucuz ekmek sağlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) bünyesindeki Halk Ekmek için yeni yatırım yapılacak. İBB bir yandan Hadımköy’deki yeni fabrika binasını tamamlamaya çalışırken, 1977’da yapılan Edirnekapı’daki eski Halk Ekmek Fabrika binasını da depreme karşı güçlendirecek. Tarihi binanın depreme karşı güçlendirilmesi için geçen ay açılan ihale sonuçlandı.

3 teklifin verildiği güçlendirme ihalesini, merkezi Sakarya’da bulunan “Gençağa Taşımacılık İnşaat Mad. Oto. Petrol Ürn. San. Ltd. Şirketi” aldı. İhaleyi 6 milyon 980 bin TL’ye üstlenen firma, güçlendirme çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlayacak. Söz konusu güçlendirme ihalesi için 7 milyon 865 bin 534 TL muhammen bedel belirlenmişti.

halk-ekmek.jpg

"YENİ FABRİKA OLAĞANÜSTÜ HALLERDE DE ÜRETİM YAPACAK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen nisan ayı sonunda Hadımköy’de yapımı devam eden yeni Halk Ekmek Fabrika inşaatında incelemelerde bulunmuş ve sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

“Halk Ekmek’in yeni fabrikasının yapımı hızla ilerliyor. 96 milyon TL’lik yatırım yaparak yüzde 41’ini tamamladığımız yeni fabrikamızla daha çok İstanbulluya sağlıklı ve ucuz ekmek üreteceğiz. Fabrikamız olağanüstü hallerde de kesintisiz üretim yapacak”.

İSTANBUL HALK EKMEK NE ZAMAN FAALİYETE BAŞLADI?

İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'nin yatırım çalışmaları 1971 yılında başladı. 1973-1977 yılları arasında İBB Başkanlığı yapan Ahmet İsvan’ın gayretli girişimleriyle, ithal edilen makinelerin montaj çalışmaları tamamlanarak, 27 Ekim 1977’de deneme üretimi ve 26 Ağustos 1978'de seri üretime başlandı. Haliç yamacında bulunan ve son derece değerli olan, Edirnekapı’daki Halk Ekmek Fabrika arazisinin imar planları 2014 yılında değiştirilmişti. Arazi konut ve ticaret alanına alınmıştı. Plan değişikliği gerekçesinde şöyle denilmişti:

ekrem-imamoglu.jpg

“Edirnekapı fabrikasının bina ve makine teçhizatının ekonomik ömrünü tamamladığı, mevcut fabrikanın fiziki yetersizliği, yeni teknolojilerin uygulanmasına imkân vermediği, bu nedenle de artan ürün çeşitliliğinin karşılanamadığı…”

Önceki yönetim zamanında gözden çıkarılan Edirnekapı’daki Halk Ekmek Fabrikası, yeni yönetim tarafından güçlendirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN