İBB, Süleymaniye'deki tepki çeken projenin iptalini istedi

İBB, Süleymaniye'deki tepki çeken projenin iptalini istedi

İBB, Süleymaniye'deki kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle İlim Yayma Vakfı için inşa edilen projenin, Süleymaniye Camii'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle iptalini istedi.

İstanbul'un Süleymaniye semtinin Fatih Demirtaş mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle İlim Yayma Vakfı için inşa edilen yapıya birçok yazar ve tarihçi tepki göstermişti. Söz konusu inşaata ilişkin bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) geldi.

Projeyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Süleymaniye’nin önüne yapılan bina için gelen yoğun sorular üzerine özet cevap: Bina İlim Yayma Vakfı tarafından yapılıyor. İki seçim arasında alelacele projesi ve kurul izinleri çıkarılıp inşaata başlanıyor. Projeyi iptal etmeleri için kurula gidiyoruz" dedi.

'SÜLEYMANİYE CAMİİNE YAPILAN BİR ZULÜM'

Söz konusu projeyi ''Süleymaniye Camiine yapılan bir zulüm'' olarak değerlendiren Polat, "Süleymaniye’nin önünde yükselen bu yapı İlim Yayma Vakfı’nın yeni binası. Nisan 2019’da dönemin İBB’si projesini yapıyor, koruma kurulundan onaylatıyor ve inşaata başlanıyor. İzinli! olsa da Süleymaniye Camii silueti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce katıldığı bir canlı yayında, Süleymaniye Camisi'nin etrafındaki tarihi eserlerin yıkılıp yeniden yapılacağını açıklayarak konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

Bütün o tarihi eserler, Katar-Türkiye-Kiptaş iş birliğiyle yıkılıp aslına uygun olarak inşa edilecek. Orası mesela çok ciddi bir çekim haline gelecek. Bitince bambaşka olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN