İlber Ortaylı: Dur diyen olacak mı?

İlber Ortaylı: Dur diyen olacak mı?

İstanbul'un tarihi parçalarından Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan İlim Yayma Vakfı’nın yeni yurt binası Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da tepkisini çekti. Ortaylı, projeyle ilgili olarak ''açgözlülük'' ifadesini kullandı.

Dünyanın göz bebeği İstanbul’un en önemli parçalarından biri olan tarihi Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen yurt binası inşaatı tepki toplamaya devam ediyor.

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak anılan ve İstanbul siluetinin yapı taşlarından olan 465 yıllık Süleymaniye Camii’ni gölgeleyen inşaat görüntüsü Türkiye’nin gündemine oturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, projenin iptali için kurula gideceklerini açıklarken Prof. Dr. İlber Ortaylı da tarihi camiinin görüntüsünü bozan projeye sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

''DUR DİYEN OLACAK MI?''

Proje için ''açgözlülük'' ifadesini kullanan ünlü tarihçi Ortaylı, şunları söyledi:

Türkiye, İstanbul’u mütarekede dahi kaybetmedi. Savunmasını ve geri almasını bildi ama asıl içimizden çıkan açgözlülük, plansızlık ve “adam sendecilik”le gerçekleşen sanayi yer seçimi ve şehirleşme pek yenilecek düşman gibi görünmüyor. Fotoğraf Süleymaniye Külliyesi’nden. Caminin silüeti yeni bir inşaat nedeniyle kapanıyor. Bakalım dur diyen olacak mı?

Tüm ülkenin ortak kültür mirası konumundaki caminin siluetine saplanan ‘hançer’ görüntüsünü İlim Yayma Vakfı ‘Yeni binamız Süleymaniye’nin daha görünür olmasına katkı sağlayacak’ açıklamasıyla savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN