İlçede kazanan yok! 2 Haziran'da tekrar seçime gidilecek

İlçede kazanan yok! 2 Haziran'da tekrar seçime gidilecek

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde yaşanan gelişme sonrasında, seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı resmiyet kazandı. İlçede AK Parti ve CHP adayları eşit şekilde 452'şer oy aldı.

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki seçim, kıyasıya rekabetle sonuçlandı. Uzun süren oy sayımı sürecinin ardından ortaya çıkan sonuçlar, seçmenleri şaşırttı ve seçim atmosferine yeni bir boyut kazandırdı.

Çıldır ilçesinde, özellikle AK Parti ve CHP arasındaki kıyasıya yarış ön plana çıkmıştı. Ancak beklenenin ötesinde bir durumla karşılaşıldı: AK Parti ve CHP adayları eşit oy aldı. Oy sayımı sürecinde az farkla önde olan CHP adayı Nurettin Aygün, sandıkların yüzde 100'ünün açılmasıyla birlikte AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu ile aynı oy sayısına ulaştı. İki aday da yüzde 28,74 oy oranına sahip oldu, bu da seçimin eşitlikle sonuçlandığını gösterdi.

SEÇMENLER YENİDEN SANDIK BAŞINA GİDECEK

Bin 964 seçmenin bulunduğu ilçede, Aygün ile Azizoğlu'nun 452'şer oy almasıyla birlikte seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanacağı kararlaştırıldı. Bu karar, ilçede yeni bir seçim sürecinin başlayacağını işaret ediyor ve seçmenlerin yeniden sandık başına gitmesine neden olacak.

Üçüncü sırayı ise Memleket Partisi adayı Turgay Şirin aldı. Şirin, yüzde 21,49 oy oranıyla üçüncü sırada yer alarak ilçedeki siyasi tabloya katkı sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN