İşlem uzayınca aile şüphelendi! 2.5 yaşındaki çocuğa sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı

İşlem uzayınca aile şüphelendi! 2.5 yaşındaki çocuğa sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı

Diyarbakır'da 2.5 yaşındaki B.Y., sünnet ettirilmek için hastaneye götürüldü. Kısa sürmesi gereken işlem uzayınca durumdan şüphelenen aile, çocuklarının yanlışlıkla bademcik ameliyatı olduğunu öğrendi. Olayla ilgili aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, anne S.Y., oğlu B.Y.'yi sünnet ettirmek için geçen hafta devlet hastanesine götürdü. B.Y., işlemlerin ardından operasyon için hazırlandı. Kulak Burun Boğaz Servisi'ne götürülen B.Y.'nin burada bademcikleri alındı. Üroloji odasında bekleyen aile, kısa sürmesi gereken işlem uzayınca görevlilere sorup durumu öğrendi. Sünnet için götürdükleri hastanede çocuklarının bademcik ameliyatı yapılması nedeniyle aile doktorlardan şikayetçi oldu.

6569000.jpg

12 PERSONELE SORUŞTURMA

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin ardından Üroloji ve Kulak Burun Boğaz servislerinde, aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Ailenin şikayetiyle savcılık, B.Y. ile ilgili tüm tetkik ve raporları istedi. Kısa sürede dosyayı hazırlayan ailenin avukatı raporları savcılığa sundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN