Isparta'da hayat felç: 2 gündür elektrik yok

Isparta'da hayat felç: 2 gündür elektrik yok

Isparta'da geçtiğimiz gün başlayan yoğun kar yağışı kenti etkisi altına aldı. Dondurucu soğuğa 2 gündür elektrik kesintisi de eklenince şehirde hayat adeta felç oldu. Sosyal medyada paylaşımlar yapan Ispartalılar, "Elektrik yok, kombiler çalışmıyor" diyerek isyan etti. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, "Biz tarihin en büyük kuraklığını yaşadık. Buna karşılık yüce Rabbim çok büyük bir bereket verdi. 2 gün sıkıntı yaşarız ama 1 yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız" dedi.

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kente 36 saattir elektrik verilemiyor. Isparta'nın Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ve bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere, Isparta'nın yüzde 90’ı kış ortasında elektriksiz kaldı. Aradan saatler geçmesine rağmen elektriklerin ne zaman verileceği netlik kazanmadı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, kentteki elektrik kesintisini Meclis'e taşıdı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Biz tarihin en büyük kuraklığını yaşadık. Buna karşılık yüce Rabbim çok büyük bir bereket verdi. 2 gün zorluk yaşarız ama 1 yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız. Bu bereketli yağışlar devam etsin, biz çaresine bakıyoruz" şeklinde konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİSİ MECLİS'E TAŞINDI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'da kar yağışı ile başlayan ve elektrik kesintisi ile devam eden krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Elektrik kesintisini takip eden ilk saatlerden itibaren, İYİ Parti Isparta teşkilatları ile birlikte, elektrik kesintisinin yaşandığı bölgeleri tespit etti.

Vatandaşlar tarafından Cesur'a iletilen şikayetlerin başında, hiçbir yetkili tarafından bilgilendirilmemek gelirken, elektrik kesintisi sebebi ile, oksijen tüpüne ve ünitelere bağlı yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere, küçük çocuklu ailelerin de olumsuz etkilenmesi şikayetler arasındaydı.

Isınmak için elektriğe ihtiyaç duyulan haneler kışın ortasında ısınamazken, pandemi nedeniyle evde karantinada olan hastaların başka evlere gidemediği için ayrıca hasta hasta mağduriyet yaşadığı bildirildi. Elektriğe ihtiyaç duyan iş yeri ve atölyelerde de üretim ve hizmet aksarken, maddi kayıplar yaşandı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

"Biz tarihin en büyük kuraklığını yaşadık. Buna karşılık yüce Rabbim çok büyük bir bereket verdi. Dua ediyoruz. Burada yapılan çalışmalar hiç önemli değil. 20 yıl öncesine kadar böyle bir kar yağmadı. Şuan Isparta merkezde 50 santim, yukarılarda 1 metrenin üzerinde kar var. Çok güzel bir bereket geldi. Bazı zorluklarını hep beraber yaşayacağız. 2 gün çok fazla zorluk yaşarız ama sonra 1 yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız. Bu bereketli yağışlar devam etsin, biz çaresine bakıyoruz. Bin personelimizle sahadayız, iş makinelerimiz ve araçlarımız da çalışmalarını sürdürüyor. Ara sokaklar ve giremediğimiz yerler için vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz, her yere gireceğiz. Karla mücadelemiz 7/24 devam edecek."

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER BÜYÜYOR

Yaşanan elektrik kesintisinin ardından zor durumda kalan vatandaşlar sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda 2.5 yaşında bir çocuğu olan annenin, ocakta su kaynatarak çocuğunu ısıtmaya çalıştığı görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN