Enerji Uzmanı Önder Algedik: Mesele kar değil, mesele işletilemeyen dağıtım şirketi

Enerji Uzmanı Önder Algedik: Mesele kar değil, mesele işletilemeyen dağıtım şirketi

Isparta'nın mücadele ettiği elektrik kesintisi krizi 4'üncü gününde. Vatandaşlar soruna çözüm bulunmamasına tepkilerini göstermeye devam ederken, İklim, Enerji, Çevre Sorunları Araştırma Derneği Başkanı Önder Algedik, krizin nedenine ilişkin KARAR'a konuştu. Algedik, "Mesele kar yağışı değil, mesele işletilemeyen dağıtım şirketi" dedi.

EDA NARİN | KARAR

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle hayat olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Günlerdir elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte vatandaş soğukla mücadele etmeye çalışıyor. elektrik kesintilerine karşı herhangi bir önlemin alınmadığını söyleyen vatandaşlar tepkilerini sık sık sosyal medya üzerinden gösteriyor.

son1.jpg

Peki Isparta'da yaşanan bu elektrik kesintisi krizi neden kaynaklandı? İklim, Enerji, Çevre Sorunları Araştırma Derneği Başkanı Önder Algedik, Isparta Valiliği'nin elektrik kesintilerine yağışların sebep olduğunu açıkladığı bilgisini paylaşarak, "Valiliğin verdiği bilgi doğrudur ama böyle arızaların meydana geldiği durumlarda bir dizi yöntemler de vardır. İnsanlar böyle bekletilmez" dedi.

detay.jpgİklim, Enerji, Çevre Sorunları Araştırma Derneği Başkanı Önder Algedik

Algedik, Isparta'nın elektrik dağıtım şirketi olan Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (AEDAŞ) Cengiz Holding'e ait olduğunu söyledi. Algedik, AEDAŞ'ın özelleştirilip Cengiz Holding'in işletmesine geçmesine ilişkin olarak, şunları ifade etti:

"Cengiz işletemiyor. Dağıtım şirketi bu bölgeden komple sorumlu. Demek ki görevlerini yerine getirememişler. Mesele kar yağışı değil, mesele kar yağışına rağmen işletilemeyen özelleştirilen dağıtım şirketi. ADEAŞ özelleştirilmeden kalsaydı halk bu kadar sorun çekmezdi."

AEDAŞ NE ZAMAN ÖZELLEŞTİRİLDİ?

Antalya, Isparta ve Burdur’daki yaklaşık 2,2 milyon aboneye hizmet vermekle yükümlü olan AEDAŞ, 28 Mayıs 2013 tarihinde özelleştirildi. O tarihten beri AEDAŞ'ın dağıtım hizmeti Cengiz Holding'e ait.

VALİLİK YOLLARIN AÇILDIĞINI DUYURMUŞTU

Isparta Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ulaşıma kapanan tüm yolların açıldığını duyurmuştu.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"İlimiz genelinde perşembe günü sabahı başlayıp kesintisiz 9 saat süren yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan il, ilçe ve köy yollarının tamamı ulaşıma açılmış olup, anlık müdahaleyi gerektiren durumlarda ise Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmalarla ulaşım aralıksız sağlanmaktadır.

İl ve ilçe merkezlerinde bulunan ana arterler ve caddelerde ulaşım sağlanmış olup, bazı sokaklar ve ara bağlantı yollarında ise başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının aralıksız çalışmaları devam etmektedir.

Enerji nakil hatlarında meydana gelen yıkılmalar ve hat kopmalarından dolayı il genelinde bazı köy ve mahallelere henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi verilememektedir.

İl ve ilçelerimizin aynı anda tamamına elektrik verilememesinden kaynaklı aydınlatma, ısınma, haberleşme ve internet bağlantı sıkıntıları halen yaşanmaktadır.

Elektrik enerjinin en kısa zamanda verilebilmesi için, TEDAŞ, TEİAŞ ve Akdeniz İletişim AŞ. olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar, ilave olarak çevre illerden de gelen takviye ekip ve yeteri sayıda araçla çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedirler.

Enerji nakil hatlarında meydana gelen yoğun kar ve buzlanmadan dolayı oluşan direk ve hat kopmalarının geniş bir alanda ve farklı akslarda oluşması, çalışma yapılacak hatların yüksek kesimlerde bulunması, 1 metreye ulaşan kar kalınlığı ve ulaşılmasındaki zorluklar nedeniyle arızaların giderilmesinde ve şehrimizin tamamına elektrik verilebilmesinde gecikmelere sebep olmaktadır. Bazı bölgeler ise geçici olarak jeneratörlerle desteklenmektedir.

Aralıksız devam eden bu çalışmalar sonucu günün ilerleyen saatlerinde şehrimizin elektrik enerji ihtiyacı karşılanacaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN