İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan vatandaşlara müjde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'ndan vatandaşlara müjde

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Hisarı'nın restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü ve yakında İstanbulluların gezebileceği müze, sergi ve kültür alanına dönüşeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Anadolu Hisarı'nın restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan İmamoğlu, Anadolu Hisarı'nın İstanbulluların gezebileceği müze, sergi ve kültür alanına dönüşeceğini ifade etti.

"ANADOLU HİSARI MÜZE, SERGİ VE KÜLTÜR ALANINA DÖNÜŞECEK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yıldırım Beyazıt tarafından 1395 yılında inşa edilen Anadolu Hisarı'nın restorasyon çalışmaları hakkında konuştu. Başkan İmamoğlu, "Çeyrek asırdan fazladır atıl halde bırakılmış, ecdat yadigarı Anadolu Hisarı'nın restorasyonu hızla ilerliyor. Yakında tüm İstanbulluların gezebileceği müze, sergi ve kültür alanına dönüşecek.

anadolu-hisari.jpg

Anadolu Hisarı, 7 bin metrekarelik bir alan üzerine, Boğazın en dar noktası olan 660 metre mesafedeki bölgesine 1395 yılında, Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilmiştir. Anadolu Hisarı, iç ve dış kale ile bu kalelerin surlarından oluşur. İç kale, dikdörtgen biçimindeki dört katlı bir kuledir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN