İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Havalar neden soğumadı? İşte son tahminler

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Havalar neden soğumadı? İşte son tahminler

Kış mevsiminin ortasında bulunduğumuz ocak ayına rağmen İstanbul başta olmak üzere batı illerinde hava sıcaklıklarının 15 derece dolaylarında seyretmesi, yazın yaşanacak olası kuraklık ve susuzluk endişesini doğurdu. Barajların dolması için özellikle kar yağışı gerekirken uzmanlar, 2022 yılı kış aylarının mevsim normallerinin üzerinde geçeceğini dile getiriyor. İşte, Türkiye geneli hava durumu...

Türkiye genelinde ılık geçen sonbahar aylarının ardından özellikle batı bölgeleri kış aylarını yağışsız ve mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığıyla geçiriyor. Doğu illeri aralık ayından itibaren karla tanışsa da batıdaki kentler kar yüzü görmedi.

HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK, KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre, 2022 kış ayları mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçecek. Fakat 12 Ocak 2022 Çarşamba gününden itibaren İstanbul ve çevre illerde hava sıcaklıklarının 12-14 derecelerden 6-7 derecelere düşerek yağış alması bekleniyor.

MGM İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Trakya'da görülecek sağanağın, Edirne ve Kırklareli il geneli ile Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Saray, Ergene, Muratlı, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması öngörülüyor.

İSTANBUL BARAJLARI GÜNCEL SU SEVİYELERİ İÇİN TIKLAYIN

uzunvade.jpg

TÜRKİYE'DE KURAKLIK OLUR MU?

Yurt genelinde mevsim normallerinin altında gerçekleşen yağışlar, baraj ve göletlerde su seviyesinde ciddi düşüşe neden oldu.

2022 yılında kuraklık tehlikesinin söz konusu olabileceğini dile getiren Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Bu aylardaki yağış beklentimiz ortalamanın altında. Ocak ayı için de beklentilerimiz aynı. Örneğin Ocak ayında İstanbul'a düşen ortalama yağış miktarı 110 kilogram ise bu 90'a düşecek. Bu yağışların barajları doldurup dolduramayacağı ile ilgili konuşmak için henüz erken. Ancak bir kuraklık riski söz konusu" dedi.

KAYAK MERKEZLERİ KAR KALINLIKLARI (6 OCAK 2022)

Kayak merkezlerinde yapılan ölçümlere göre en fazla kar kalınlığı 106 cm ile Palandöken'de kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, kar kalınlığı Kartalkaya'da 80 cm, Uludağ'da 42 cm, Erciyes'te 38 cm, Kartepe'de 38 cm, Ilgaz'da 19 cm olarak ölçüldü.

Bazı kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ile en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı tahminleri şöyle:

kayak-merkezleri.jpg

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelere göre; yurt genelinde 7 Ocak 2021 Cuma günü Kıyı Ege ve Akdeniz bölge geneli ile Kırklareli, Edirne ve Manisa çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

7 OCAK 2022 CUMA

haritatahmingun1.jpg

8 OCAK 2022 CUMARTESİ

haritatahmingun2.jpg

9 OCAK 2022 PAZAR

haritatahmingun3.jpg

10 OCAK 2022 PAZARTESİ

haritatahmingun4.jpg

11 OCAK 2022 SALI

haritatahmingun5.jpg

TÜRKİYE GENELİ İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN