İstanbul'a yeni metro hattı geliyor! İBB müjdeledi; işte o güzergah...

İstanbul'a yeni metro hattı geliyor! İBB müjdeledi; işte o güzergah...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, İstanbullulara hizmet edecek yeni bir metro hattını müjdeledi. Sosyal medya hesabından projenin tamamlandığını duyuran İBB yetkilisi, hattın güzergahını gösteren haritayı da paylaştı. Peki yeni metro hattı hangi semtler arasında olacak? Yeni metro hattının güzergahı ne olacak? İşte cevabı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yeni metro hattı projesini duyurdu.

İstanbul'un en önemli fuar merkezlerinden TÜYAP'a kadar uzanan yeni metro ağını müjdeleyen Alpkökin, "Bölgedeki 4 milyona yakın İstanbulluyu 2000’li yılların başından beri bekledikleri metrolarına kavuşturmak istiyoruz." dedi.

Alpkökin, Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu projesinde tasarım ve teknik onayların tamamlandığını, Cumhurbaşkanlığı Kamu Yatırım Programı'na alınmasıyla da ihale sürecinin başlayacağını ifade etti.

4 MİLYON İSTANBULLUYA HİZMET EDECEK

Projeye dair açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu’nun tasarımları ve teknik onayları tamam. EBRD ve diğer finans kuruluşları ile görüşmelerimiz ilerliyor" dedi.

tuyap-metrosu.jpg

Twitter'dan yaptığı paylaşımda hattın güzergahını gösteren haritaya da yer veren Alpkökin, "Cumhurbaşkanlığı Kamu Yatırım Programına alınmasıyla ihale süreci başlayacak. Bu hattımız ile metro erişimi olmayan Batı bölgesindeki 4 milyona yakın İstanbulluyu 2000’li yılların başından beri bekledikleri metrolarına kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Yeni metro hattının açılmasıyla özellikle metrobüs yoğunluğunun da azalması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN