İstanbul'da kar yağışına saatler kaldı! Kalınlığı 20 santime ulaşacak: Eldivenlerini botlarınızı hazırlayın

İstanbul'da kar yağışına saatler kaldı! Kalınlığı 20 santime ulaşacak: Eldivenlerini botlarınızı hazırlayın

İstanbul'a kar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü az önce duyurdu. Beklenen yağışları o saatlerden itibaren etkili olacağı açıklandı. Kar kalınlığı 20 santime kadar yükselecek. İşte beklenen açıklama...

BURAK ÖZTOPRAK

İstanbul'da beklenen kar yağışı için saat verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda bölge halkı uyarıldı. Kış mevsimi boyunca beklenen kar yağışının 20 santimetreye kadar ulaşması bekleniyor. O saatlere eldivenlerinizi ve botlarınızı hazırlayın.

İSTANBUL'A KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul uyarısı geldi. Uyarının başlığı ise, "İstanbul'da Beklenen Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışlarına Dikkat!" ifadeleri oldu. Yaklaşık 16 milyon vatandaşın yaşadığı Mega Kentte beklenen haber geldi. O saatlerden itibaren karla karışık yağmur şeklinde başlayacak.

0x0-15.webp

KAR YAĞIŞINA SAATLER KALDI

İstanbullular yeni günde müjdeyle uyandı. Kar yağışı beklentisi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerini işaret etti. Akşam saatlerinde başlayacak yağmur ve karla karışık yağmur etkili olacak.

İstanbul'un kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve orta kuvvetli kar yağışıyla 6 - 10 cm kar yüksekliği bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı görülerek kalınlığının 10 - 20 cm olması tahmin ediliyor.

kaoak-dgm5-cover.webp

FIRTINA DA GELİYOR

Meteoroloji kar yağışı üzerine bir de fırtına uyarısında bulundu. Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkili olacak kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayı işaret etti. Kuzey kesimlerde kendisini gösterecek deniz etkili kar yağışının zaman zaman kuvvetleneceği öngörülüyor.

Beklenen kar yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi hava olaylarının beraberinde getireceği olumsuzluklara karşı tedbir alınmalıdır. Soğuk nedeniyle yüksek kesimlerde buzlanma, don ve görüş mesafesinde azalma görülebilri. Kısa süreli fırtına ve kuvvetli rüzgar ise çatı uçmalarına, ağaç devrilmelerine, direk devrilemelerine ve diğer bazı olumsuzluklara yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN