İstanbul'da yeni taksi dönemi: UKOME kararı verdi

İstanbul'da yeni taksi dönemi: UKOME kararı verdi

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME toplantısında, şehrin ulaşım sektöründe önemli bir değişiklik kararı alındı. Toplantıda, minibüs ve taksi dolmuşlardan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 aracın akıbeti ele alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu araçlardan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüs ve taksi dolmuşlardan dönüştürülen 1755 aracın akıbeti belirlendi. Toplantıda alınan karara göre, bu araçlardan 1038'i normal taksiye dönüştürülecek.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen UKOME Toplantısı'nda, taksi dolmuş ve minibüslerden 8+1 taksiye dönüşen araçların durumu ele alındı. Gündem maddesinde, bu araçlardan kaçının normal taksiye geçiş yapacağına ilişkin değişiklik önerisi tartışıldı.

Görüşmeler sonucunda, 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye dönüştürülmesine karar verildi. Bu araçlardan 4+1 taksiye geçiş hakkı tanınacakken, kalan 717 araç ise 8+1 olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Önerilen teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu karar, İstanbul'un toplu taşıma sektöründe yaşanan değişikliklere ve düzenlemelere ilişkin önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Minibüs ve taksi dolmuşlardan dönüştürülen araçların normal taksiye geçişinin sağlanmasıyla, şehirdeki toplu taşıma hizmetlerinin kalitesinin artması ve daha güvenli seyahat imkanlarının sunulması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN