İstanbul'daki bekçi şiddetine soruşturma

İstanbul'daki bekçi şiddetine soruşturma

İstanbul Fatih'te bekçiler tarafından bir kişinin yerde darbedildiği videonun sosyal medyada tepki çekmesi sonrası bekçiler hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde dün gece saatlerinde bir kişinin, bekçiler tarafından yerde darbedildiği video sosyal medyada paylaşıldı.

4 bekçi tarafından yere yatırılan kişi, bekçilerden birinin şiddetine maruz kaldı. Şiddet uygulayan bekçi, tepki gösterenlere hakaret edip vurmaya çalıştı. Videoda, aynı bekçi, iki bekçiyle daha tepki gösterenlerin olduğu yöne koştuktan sonra silah sesleri duyuluyor. 

KAYMAKAMLIK ÖNCE AÇIKLAMA YAPTI SONRA SİLDİ

Fatih Kaymakamlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, devriye ekiplerinin bir kavgaya müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, "Kalabalık grubun yapılan uyarıları dikkate almayarak, dağılmaması üzerine ilgili bölgeye takviye olarak ekipler intikal etmiştir. Gelen takviye ekiplerinin de uyarılarını dinlemeyen ve birbirlerine zarar vermeye devam alkollü kişilere ilgili ekiplerce kademeli olarak güç kullanılarak kavgaya son verilmiştir. Taraflara 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince sokağa çıkma yasağına riayet etmemekten idari işlem yapılmıştır" denildi. 

Açıklamada, gözaltına alınan kişilerden biri hakkında uyuşturucu suçlamasından arama kararı olduğu ve bu nedenle tutuklandığı belirtildi:

"B.Ö., C.B. VE S.G. adlı kişilerin farklı konulardan birçok sabıka kaydının olduğu görülmüştür. Ş.B. adlı kişinin 3 ayrı konudan 5 ayrı sabıkasının olduğu ve 'Kullandırmak için uyuşturucu bulundurmak suçundan' arandığı tespit edilmiş olup adli işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Kaymakamlığın bu açıklaması daha sonra silindi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yeni açıklamada ise soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Açıklamada, "Olaya müdahale eden görevli personel hakkında idari soruşturma başlatıldı" ifadeleri kullanıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN