İstanbullular artık bol bol yiyecek! Kışla birlikte fiyatlar düşüyor, duyan çarşıya pazara koşacak

İstanbullular artık bol bol yiyecek! Kışla birlikte fiyatlar düşüyor, duyan çarşıya pazara koşacak

İstanbullulara müjde: Kışla birlikte yiyecek fiyatları düşüyor! Piyasalar hareketleniyor, duyanlar çarşıya pazara koşacak. Artık bol bol yenilecek...

Marmara Denizi'nde geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli fırtına, balık piyasasında fiyatların yükselmesine neden olmuştu. Ancak bu hafta, geçtiğimiz haftaya göre balık fiyatlarında 50 TL'lik bir düşüş yaşandı. Tezgahların en uygun balığı kilosu 150 TL ile hamsi, istavrit ve çinekop oldu.

Balıkçılar, ilerleyen günlerde beklenen kar yağışının deniz suyunun sıcaklığını düşürerek balıkların yağlanmasına ve daha lezzetli hale gelmesine katkı sağlayacağını belirtiyor. Bu durumun balık tüketiminin artmasına yol açabileceği düşünülüyor.

BALIK FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

balik-1.jpg

Balıkçı Savaş Düzenli, "Balık sert havayı sevmez. İlerleyen günlerde kar yağarsa balıklar daha da lezzetli olacaktır" dedi. Özellikle çinekop balığının artacağını belirten Düzenli, fiyatlarda da değişiklik olabileceğini söyledi. Şu anda balık fiyatlarının hamsi, istavrit ve çinekop için 150 TL, lüfer ve çupra için 200 TL, levrek ve palamut için ise 100 TL olduğunu ifade etti.

Vatandaşlar da balık alırken cebine göre hareket ettiğini belirtiyor. İstanbul'da balığın sağlıklı ve uygun bir alternatif olduğunu düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Bir vatandaş, "Ete göre balık daha iyi. Fiyatlar biraz pahalı tabi. Çok yiyemiyoruz fırsat buldukça balık yemeye çalışıyoruz" şeklinde konuşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN