İstanbul'u tehdit eden en büyük bela bitiyor! Hayırlı olsun: Sonunda yüzde 50'ye dayandı

İstanbul'u tehdit eden en büyük bela bitiyor! Hayırlı olsun: Sonunda yüzde 50'ye dayandı

İstanbul için büyük tehlike oluşturan o konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Birçok faktörden dolayı oldukça düşük seviyelerde iken sonunda yüzde 50’ye dayandı. Uzman isim son verileri paylaştı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son yılların en sıcak yaz mevsimlerinde birini yaşadık ve büyük bir kuraklık dünya genelinde hakim oldu. Öte yandan sonbaharda bile yağış alınamaması, yağan yağmurların yetersiz olması barajların doluluk oranını ciddi derecede etkiledi. Özellikle de büyük nüfusu ile bilinen İstanbul, su konusunda ciddi tehlikelerle karşı karşıyaydı. Lakin yeni bir bilgi aktarımına göre barajlardaki su seviyesinde yükselme görüldü.

yeni-proje-3-002.jpg

BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 50’YE YAKLAŞTI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul’daki barajların doluluk oranına ilişkin yeni verileri paylaştı. Buna göre özellikle Avrupa yakasındaki barajlarda hızlı bir artış yaşandığını ifade eden uzman isim doluluk oranının yüzde 50’ye yaklaştığını açıkladı. Öte yandan önümüzde ocak, Şubat ve ilkbahar aylarının olduğunu ifade ederek daha fazla yağışın görülmesi sonucunda oranların daha da yükseleceğinin sinyalini verdi. Ökten, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Barajlarda muhteşem artış. Özellikle Avrupa yakasındaki barajlarımızda çok hızlı artış yaşandı. Yüzde 50'ye dayandık. Daha önümüzde Ocak, Şubat ve İlkbahar ayları var...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN