İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı İrfan Sönmez vaatlerini sıraladı

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı İrfan Sönmez vaatlerini sıraladı

14 Mayıs Seçimleri yaklaşırken, seçimin en çekişmeli geçeceği illerden biri olarak Elazığ ön plana çıkıyor. 2018 yılında şehirde 5 milletvekilinin 4’ünü AKP almıştı. Bugün ortaya çıkan tabloysa oldukça farklı. İyi Parti’nin yükselişi, AKP’nin vekil listelerinin tepki görmesi ve 2 bağımsız aday da dengeleri değiştirebilir.

İyi Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. İrfan Sönmez Elazığ'ın sorunlarını çözmek ve şehri daha iyi bir geleceğe taşımak için kararlı bir şekilde yola çıktıklarını belirtiyor.

"İlk işimiz depremin yaralarını sarmak"

Seçime yönelik vaatlerini sıralayan İyi Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. İrfan Sönmez, “Ben 30 yıldır Elazığ’da makamsız siyaset yapıyorum. Şehrimizin bir adım ileri gidebilmesi için elimden gelen her çabayı gösterdim. Buna Elazığ halkı da şahittir. Bugün de tarihi bir görev üstlenerek şehrimizi Ankara’da temsil etmek ve Elazığlı kardeşlerimin yaralarına merhem olmak için yola çıktım. Herhangi bir makam ya da ikbal kaygım yok. Maalesef Elazığ şehri çok ihmal edilmiş bir şehir. Ne sanayide ne de farklı bir alanda çevresindeki şehirler kadar gelişim gösteremedi. Bunda en büyük sorumluluk şehrin idarecilerindedir. Elazığ’ın birçok sorunu var, çok şükür bizim de her bir soruna karşı çözüm olacak projelerimiz hazır. Elbette şu an hepimizin ilk gündemi deprem, bizim de ilk işimiz depremin yaralarını sarmak olacak. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya gibi şehirler çok büyük oranda etkilendi. Fakat Elazığ’da da durum sanıldığı kadar iyi değil. Özellikle depremin ilk haftaları adı bile anılmayan şehrimiz bu konuda kırgın. Birçok insanımız 2020 yılında yaşanan depremden beri barınma konusunda mağduriyet yaşıyor. Barınma krizi sadece büyükşehirlerde değil, Elazığ’da da hissediliyor. Bunu en üst perdeden dile getirecek, ilgili paydaşlarla süratle çalışmaya başlayacağız. Ayrıca, depremin vurduğu mekanlardan biri de sanayi sitemiz oldu. Birçok işyeri ağır hasar aldı. Çalışma şartları zorlaştı ve kiralar arttı. Hızla modern bir sanayi sitesi yapılarak Elazığ’ın kalbi sanayi esnafının daha insani şartlarda çalışması sağlanacak.”

"Gençler bizim geleceğimiz, işsizlik en büyük düşmanımız"

Gençlere yönelik de projeleri olduğunu vurgulayan Sönmez, “Gençler bu ülkenin geleceği, gençlerin en büyük düşmanı ise işsizlik. Elazığ özelinde bu konuyu çözmek için projelerimiz var. Hem yeni yatırımların önünü açacağız hem de bölgeye verilen teşvik ve hibelerin artması için çaba göstereceğiz. Sanayi ve üniversite iş birliğiyle şehrimizi kalkındıracak, yeni iş sahalarının açılmasına öncülük edeceğiz. Liyakati sağlayacağız. 5 yerden maaş alma devri bitti, mülakatla adam kayırma dönemi bitti. İltiması, kayırmacılığı kaldırarak gençlerin önünü açacağız. Günümüz mesleklerini edinmeleri için meslek edinme kursları açacağız. Gençlik merkezleri vasıtasıyla gençleri sokaktan kurtaracağız. Gençliğimizi tehdit eden uyuşturucu ile amansız bir mücadele vereceğiz. Sanat galerileri, laboratuvarlar, spor salonları, kütüphaneler, gençlerimizin yeni sosyalleşme alanları olacak. Kadınlarımızı da asla unutmadık, kadın toplumun başöğretmenidir. Çünkü çocuklar önce onun eğitiminden geçer. Kadının eğitimi yükseldikçe toplumun kalitesi de yükselir. Kadınlarımızı şiddetten, cinsiyet ayrımcılığından, dışlanmaktan koruyacağız. Hukuki korumayı güçlendireceğiz. Kadın erkek eşitliğini her alanda tahkim edeceğiz.”

"Sulama projeleri tamamlanacak, çiftçi ayağa kalkacak"

Sığınmacı sorunundan, yerelde gerçekleştirilecek projelere kadar birçok konuya değinen Sönmez sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bizim yıllardır vurguladığımız tek bir şey var. Elazığ’ı sahipsiz bırakmayacağız. Çünkü bu şehrin insanı kendisini sahipsiz hissediyor. Elazığ’a hizmet gelmiyor, bir şekilde başlayan projeler de nihayete ermiyor. Örneğin, yılan hikayesine dönen Uluova ve Kuzova sulama projeleri var, bu projeler en kısa zamanda tamamlanacak. Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Kendine yetmeyen ülkeler büyük gıda krizi yaşadılar. Bu ovalar Elazığ’ın tahıl ambarı. Sulama olmadığı için çiftçi köyünü terk ediyor, ağaçlar kuruyor. Çiftçiyi tarımda tutmanın yolu tarlasını sulayacak su, traktörüne mazot ve bol gübredir. Elazığ tarımının ayağa kalkması için hem bu projeler bitirilecek hem de çiftçi mazot, tohum ve gübre açısından desteklenecek.”

"Turizm Elazığ’ı kurtaracak yegane güç"

Turizm alanında da hayata geçirmek istediği projeleri olduğunu anlatan Av. İrfan Sönmez, “Harput Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden biri. Her adımında tarihin kokusunu aldığınız bir yer. Bir master planı hazırlayarak, Harput’u tarihi geçmişine uygun hale getireceğiz. Bu sayede inanç turizminin bir merkezi haline gelen Harput’ta tarih yeniden canlandırılacak. Turizmden elde edilen gelir hem bölge halkının kalkınmasını hem de işsizliğin azalmasını sağlayacak.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN