İzmir'de yasa dışı geçiş hazırlığındaki 107 göçmen yakalandı

İzmir'de yasa dışı geçiş hazırlığındaki 107 göçmen yakalandı

İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya hazırlanan 107 düzensiz göçmen yakalandı. Geçişi organize ettikleri iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı, 8 araca el konuldu.

İzmir'in Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Urla Cumhuriyet Başsavcılığınca, MİT Başkanlığı ve Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Zeytineli Mahallesi Çakmak Koyu'na kapalı kasa araçlarla bir grup düzensiz göçmen getirildiğini belirledi.

Jandarma İnsansız Hava Aracı'yla (JİHA) yapılan taramanın ardından bölgeye düzenlenen operasyonda Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçme hazırlığı yapan 107 düzensiz göçmen yakalandı.

11 GÖZALTI

Geçişi organize ettikleri iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı, 8 araca el konuldu.

Düzensiz göçmenlerin, işlemlerin ardından geri gönderme merkezine sevk edileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN