Kamu hastanelerinde yeni dönem: Bu kapı şiddeti durduracak mı?

Sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelen talimatla Kahramanmaraş'taki kamu hastanelerine Kapı Güvenlik Sistemleri kuruldu. Güvenlik aşamasında hastaneye gelen vatandaşlar, x-ray cihazından geçip güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra binaya alınıyor.

‘2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu’nda yer alan bilgilere göre; sağlık çalışanlarına yönelik 249 şiddet olayı meydana geldi. 422 sağlık çalışanı ise şiddete maruz kaldı.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının kronik bazı sorunlarının çözüme kavuştuğu, ekonomik ve özlük haklarında nisbi iyileştirmelerin yaşandığı 2022 yılında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam ettiği belirtildi.

6253280.jpg

KAHRAMANMARAŞ'TA KAPI GÜVENLİK SİSTEMİ KURULDU

Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddetlerin sayısı her geçen gün artarken, buna ise çözüm yolları aranıyor. Alınabilecek önlemlerle ilgili olarak bir haber Kahramanmaraş'tan geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması amacı ile vermiş olduğu talimat doğrultusunda Kahramanmaraş'taki kamu hastanelerine Kapı Güvenlik Sistemleri kuruldu.

6253279.jpg

Sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilmesi ve çalışan kişilerin güvenliğinin sağlanması amacı ile başlatılan çalışma kapsamında Necip Fazıl Şehir Hastanesi başta olmak üzere kent genelindeki hastanelerin 13 ek hizmet binasına Kapı Güvenlik Sistemi yerleştirildi.

6253278.jpg

Hastaneye gelenler, x-ray cihazından geçip güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra binaya alınıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN