İkinci el otomobil satışlarında taleplere yetişmiyor! Piyasada şenlik başladı, işte en çok ilgi gören otomobiller

İkinci el otomobil satışlarında taleplere yetişmiyor! Piyasada şenlik başladı, işte en çok ilgi gören otomobiller

2023'ün ilk ayında sıfır otomobil fiyatları yüzde 6'dan fazla yükseldi. 2022 yılında satılan ikinci el araçların çoğunluğunu 21 yaş ve üzeri modeller oluştururken geçen yıl toplamda 6,4 milyon adet araç el değiştirerek sektörde ikinci tarihi zirve görüldü. İşte, 2023 sıfır ve ikinci el araba piyasasında son dakika haberleri...

Otomotiv sektöründe araç bulunurluk sorunu ve fiyat artışları dolayısıyla ilgi ikinci el piyasasına yöneldi. Fakat ikinci el araç fiyatların da fahiş artışlar yaşanıyor.

2023 model otomobillerin Türkiye'ye girişi henüz gerçekleşmedi. Bu nedenle yeni model zamları araçlara hâlâ yansımadı. Fakat yeni modellerin piyasaya giriş yapmasıyla birlikte zam oranlarının yüzde 20 seviyelerini bulması bekleniyor.

sifir-araba-fiyatlari-ne-zaman-duser.jpg

1000 KİŞİDEN 6'SI SIFIR MODEL ARAÇ ALABİLİYOR

Otomotiv Üreticileri Derneği (ACEA) verilerine göre, Türkiye'de her 1000 kişiden sadece 6'sının yeni otomobil alabildiği kaydedildi. Sıfır araç tarafında durum böyleyken ikinci el araçlara yönelen vatandaşlar ise daha büyük bir şokla karşılaştı. Bulunurluk sorunundan dolayı ikinci el araba fiyatlarının sıfırları bile solladığı görüldü.

ikinci-el-araba-fiyatlari-2023.jpg

EN ÇOK 21 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR SATILDI

Türkiye'de 2022 yılında 6,4 milyon otomobil el değiştirdi. EBD Danışmanlık'tan elde edilen verilere göre, satılan ikinci el otomobillerden yüzde 59'unu 10 yaş ve üzeri araçlar oluşturdu. Yüzde 40'ı 16 yaş ve üzeri olurken, 21 yaş ve üzerinde ise oran yüzde 30 oldu.

sifir-araba-fiyatlari-2023.jpg

1 SIFIR ARACA KARŞILIK 11 İKİNCİ EL ARABA SATILDI

Konuya ilişkin açıklamada bulunan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, "Yüzde 6,3 büyüyerek 6,4 milyon adete dayanan ikinci el otomobil pazarı, 2022 yılında ikinci tarihi zirvesini yaptı. Satılan her sıfır otomobile karşılık 11 adet ikinci el otomobil satıldı. Satılan otomobillerin yüzde 60'ı ise 10 yaş ve üzerinde" bilgisini paylaştı.

ikinci-el-araba-fiyatlari-ne-zaman-duser.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN