Karabük İl Sağlık Müdürlüğü iddialara yanıt verdi: HIV ve HPV vakalarında artış var mı?

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü iddialara yanıt verdi: HIV ve HPV vakalarında artış var mı?

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya mecralarında kentte HIV ve HPV pozitif vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, 'Karabük Üniversitesi'ndeki öğrencilerin HPV ve HIV pozitif belirtileriyle hastanelere başvurduğu' şeklindeki sosyal medyada yayılan iddialar nedeniyle açıklama yaptı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirtti.

'HERHANGİ ANLAMLI ARTIŞ BULUNMAMAKTADIR'

Son günlerde ise söz konusu hastalıklarla ilgili hastanelere herhangi bir başvurunun olmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır. İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN